Kurs dinara: U petak 123,67 dinara za evro

Kurs dinara: U petak 123,67 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,6719, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru jači za 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji 0,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,2 odsto i iznosi 117,6931 dinara za dolar.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu slabiji za 2,1 odsto, au u poređenju sa istim danom prošle godine za 3,5 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru oslabio 0,5 odsto.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini intervenisala prodajom 330 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Gdeinvestirati.com
Previous Evro pao na 1,05 dolara, uprkos rastu inflacije u evrozoni
Next Bitcoin postao skuplji od zlata

You might also like

Svetske berze

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar nastavlja pad

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno, nakon pada cena nafte i odluke grupe G20 najvećih svetskih ekonomija da odustane od obećanja da će izbegavati trgovinski protekcionizam.

Berza

Srednji kurs dinara 119,13

Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 119,1355 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze

Zalihe sirove nafte u SAD na najvišem nivou od 1982.godine

Američka Uprava za energetiku (EIA) danas je saopštila da su rezerve sirove nafte porasle, šestu nedelju zaredom, dostigavši istorijski rekordne nivoe.