Fond PIO raspisao oglas za za prijem zahteva za besplatnu rehabilitaciju u banjama

Fond PIO raspisao oglas za za prijem zahteva za besplatnu rehabilitaciju u banjama

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije raspisao je danas oglas za prijem zahteva penzionera za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Pravo na boravak od 10 dana u rehabilitacionim centrima imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija niža od 23.799,00 dinara., koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina.

Novina od ove godine je još i to što će slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

Prijave se podnose do 15. marta penzionerskim organizacijama u mestu prebivališta.

Gdeinvestirati.com
Previous Uhapšeno 53 osobe zbog korupcije, država oštećena za 10 miliona evra
Next Poslovi budućnosti u Evropskoj uniji

You might also like

Društvo

Otvoren novi konkurs za stipendiranje studenta od strane Carlsberg i Dunđerski Fondacija

Carlsberg i Dunđerski Fondacija otvorila je novi konkurs za dodelu deset stipendija za studente Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, a stipendije koje se dodeljuju deo su

Društvo

Uslov za ulazak u EU: Zatvaranje Rusko-srpskg humanitarnog centra u Nišu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Evropska unija traži da Srbija zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu kao uslov za ulazak u EU.

Društvo

Prosečna plata u Crnoj gori u junu 510 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u junu iznosila je 510 evra i bila je za 0,2 odsto manja nego u maju, podaci su Zavoda za statistiku