Srbija: Industrijska proizvodnja u januaru veća 2,8 odsto

Srbija: Industrijska proizvodnja u januaru veća 2,8 odsto

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je u januaru ove godine industrijska proizvodnja u Srbiji veća za 2,8 odsto u odnosu na isti mesec 2016. godine, dok je u odnosu na prošlogodišnji prosek pala je za 12,7 odsto.

Preradjivačka industrija je bila veća 8,2 odsto nego u januaru 2016. godine, dok je u rudarstvu proizvodnja pala 4,4 odsto.

Pad proizvodnje od sedam odsto zabeležen je u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija.

Obim industrijska proizvodnja u januaru u odnosu na godinu dana ranije veći je u 16 oblasti čije je učešće u strukturi industrijske proizvodnje 54 odsto, dok je pad bio u 13 oblasti.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous U PKS danas osnovan Savet za omladinsko preuzetništvo
Next Cena Gazpromovog gasa za EU u 2017. između 180 i 190 dolara

You might also like

Makroekonomija

MMF: Trgovinske napetosti prete rastu globalne ekonomije

Međunarodni monetarni fond upozorio je kako bi trgovinske napetosti između SAD-a, Kine i Evropske unije mogle ugroziti globalni rast ekonomije.

Industrija

Simpo za dve godine izmirio stari dug od 4,85 milijardi dinara

U poslednje dve godine stare obaveze Simpa od ukupno 4,85 milijardi dinara, koje su predstavljale ogromno opterećenje za kompaniju, vraćene su, kaže generalni direktor Slađan Disić a prenose Vranjske.

Industrija

Skupština Philip Morris-a odobrila isplatu celokupne dobiti u dividende

Redovna skupština akcionara niške duvanske industrije Philip Morris Operations, održana 7. juna, odobrila je sve predložene tačke dnevnog reda, uključujući usvajanje finansijskog izveštaja i odluku o raspodeli dobiti.