Peking zbog velikog zagađenja uvodi električni taksi

Peking zbog velikog zagađenja uvodi električni taksi

Vlasti u Pekingu, glavnom gradu NR Kine, su uvođenjem električnih taksi vozila odlučile da krenu u borbu protiv rastućeg zagađenja.

Oko 70 hiljada postojećih klasičnih benzinskih taksi vozila će postupno biti zamenjena električnim vozilima. Konkretno, oko 67 od ukupno 71 hiljade vozila u Pekingu trenutno koristi benzinski pogon.

Procenjuje se da bi celi proces prelaska s benzinskih na električna taksi vozila tamošnje taksi službe trebao izaći oko 1,3 milijarde američkih dolara. Na kineskom tržištu konvencionalna benzinska taksi vozila stoje oko 10 hiljada dolara, a električna taksi vozila oko 20 hiljada dolara.

Kako bi se olakšala tranzicija na električna vozila, donesen je pravilnik prema kojem sva nova taksi vozila u Pekingu moraju biti električna.

Međutim, pre potpunog prelaska na električna taksi vozila, u Pekingu je potrebno savladati još jedan problem, vidljiv nedostatak lokacija gde bi se električna vozila mogla puniti.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze: Indeksi zabeležili manji skok
Next Seli se stari buvljak u Pančevu, lokacija još uvek nepoznata

You might also like

Kompanije

Samsung pregovara sa Fiatom o preuzimanju ogranka Magneti Marelli

Južnokorejska kompanija Samsung electronics je u poodmakloj fazi pregovora sa kompanijom Fiat Chrysler Automobili o preuzimanju dela ili celokupnog poslovanja proizvođača auto-delova Magneti Marelli.

Kompanije

EasyJet ukida redovnu liniju između Ženeve i Beograda od kraja marta 2018.

Aviokompanija EasyJet ukinuće veoma popularnu liniju između Ženeve i Beograda od 23. marta naredne godine.

Kompanije

Ryanairu odobreno preuzimanje Laudamotiona

Evropska komisija dala je zeleno svetlo za preuzimanje austrijske niskobudžetne aviokompsnije Laudamotion irskoj aviokompaniji Ryanair.