Indijski Tafe zainteresovan za IMT

Indijski Tafe zainteresovan za IMT

Indijska grupa Tafe je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju.

Oni žele da proizvode traktore za pre svega evropsko, ali i afričko i azijsko tržište, izjavio je direktora kompanije Tafe Kamal Ahuja koji je zadužen za Evropu.

“Tafe je i dalje zainteresovan za IMT i trenutno je u pregovorima sa Vladom Srbije”, rekao je Ahuja, koji je učestvovao na Drugom zasedanju Biznis foruma Srbija – Indija.

Drugo zasedanje Biznis foruma Indija – Srbija je održano nakon nedavne posete premijera Srbije Aleksanda Vučića Indiji.

Ahuja je rekao da pregovori sa Vladom Srbije teku dobro i izrazio očekivanje da će biti postignut dogovor o zajedničkom obnavljanju IMT brenda.  On, ipak, nije želeo da otkrije o kom tačno modelu saradnje se pregovara, kako kaže, stateškom partnerstvu ili kupovini IMT-a.

Ahuja je rekao da je Tafe grupa velika indijska kompanija, najviše se bavi proizvodnjom traktora, ali i proizvodnjom dizel motora, baterija i akumulatora, kao i delovima za automobilsku i traktorsku industriju.

Tafe ima promet od 2,5 milijarde dolara godišnje i ima fabrike u Turskoj, Kini i Indiji, dodao je Ahuja.

“Kada je reč o traktorima, mi u Srbiji od početka šezdesetih godina prošlog veka imamo saradnju sa IMT i IMR. IMT je trenutno u stečaju, ali mi imamo tehnologiju koja je slična IMT traktorima. Mi smo kao brend prisutni svuda”, rekao je Ahuja Tanjugu.

Tafe bi, prema njegovim rečima, htela da proizvodi traktore u Srbiji kao “made in Serbia” traktor da bi mogli da budu prisutni na tražištima gde bi bili konkurentniji.

“Jer, ne bi bilo carine, transport bi bio jeftiniji, a rok isporuke brži. IMT je u stečaju, ali mi smo i dalje zainteresovani za IMT da bi proizvodili traktore u Srbiji”, naveo je Ahuja.

On kaže da je Tafe u saradanji sa IMT-om otkako je upostavljena saradnja napravio promet od oko 250 miliona dolara i da su zato i zainteresovani da obnove IMT brend.

Ahuja je naglasio da Srbija ima stručnu radnu snagu koja je veoma kvalifikovana u toj industriji zbog dugogodišnjeg iskustva.

“Sa tog stanovišta bismo bili idealno pozicionirani da iz Srbije budemo prisutni u Evropi i eventualno Africi i Aziji, sa brendom IMT. A, koji će oblik biti, da li strateško partnerstvo ili će Tafe da otkupi IMT u stečaju još ne znamo pošto će to zavisiti od pregovora sa Vladom Srbije”, dodao je on.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Seli se stari buvljak u Pančevu, lokacija još uvek nepoznata
Next Srbija: Od sutra cene nekrentina na sajtu Republičkog geodetskog zavoda

You might also like

Kompanije

Jorgovanka Tabaković: “JP Morgan Chase” trguje dinarskim obveznicama

Banka “JP Morgan Chase” uvrstila je dinarske obveznice na listu hartija od vrednosti, kojima će trgovati, a i sama je u avgustu kupila dinarske hartije, saopštila je guverner Narodne banke

Društvo

U Kamenici otpočelo zračenje pacijenata na najsavremeniji način

Institut za onkologiju Vojvodine, gde se godišnje leči više od tri hiljade pacijenata, postao je prva zdravstvena institucija u Srbiji, u kojoj se primenjuju napredne tehnike zračne terapije.

Kompanije

Sojaprotein: Snažan rasta proizvodnje i prodaje u prvom kvartalu

Bečejski prerađivač soje, Sojaprotein, zabeležio je u prvom kvartalu snažan rast prodaje, nastavivši u proizvodnom ciklusu orijentaciju ka proizvodima više dodatne vrednosti.