Warren Buffet: Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple

Warren Buffet: Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple

Američki milijarder i investitor Warren Buffet je izjavio da je njegov investicioni fond Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple.

“Berkshire Hathaway sada poseduje oko 133 miliona akcija u Appleu, u vrednosti od oko 17 milijardi dolara”, rekao je Buffett (86) za američku TV mrežu CNBC. To je gotovo duplo više u odnosu na 59 miliona akcija koliko je Berkshire posedovao u Appleu krajem prošle godine.

Buffet je gostovao na CNBC nakon što je dan ranije, u godišnjem pismu akcionarima Berkshire Hathawaya, kritikovao hedž fondove, poručujući da njihovi visoko plaćeni menadžeri ne mogu pobediti berzu.

Investitori su, prema njegovim procenama, proćerdali više od 100 milijardi dolara na visoke provizije menadžera sa Vall Streeta u proteklih deset godina, prenosi Russia today.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Neizvesno spajanje Londonske i Deutsche berze
Next Vulin: Subvencije za pokretanja sopstvenog biznisa 700 miliona dinara

You might also like

Najvažnije vesti

Javna preduzeća do marta dobijaju 700 direktora

Većina opština su raspisale konkurse za izbor direktora javnih preduzeća kojima su osnivači, ili će to učiniti ovih dana, jer je rok do kada sva javna preduzeća, bilo na lokalnom bilo

Kompanije

Imlek ulaže u Nišku mlekaru 1,5 miliona evra

Kompanija Imlek saopštila je da je za ulaganje u razvoj Niške mlekare izdvojila više od milion i po evra.

Kompanije

Ruska preduzeća se okreću Srbiji

Najnovija politička dešavanja i susreti zvaničnika dve zemlje nagoveštavaju da će lanjski zastoj u robnoj razmeni biti prevaziđen.