Vučić: Neće biti parlamentalnih izbora u Srbiji

Vučić: Neće biti parlamentalnih izbora u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće biti održani vanredni parlamentarni izbori uporedo s predsedničkim, prenela je Radio-televizija Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vanredni parlamentarni izbori neće biti održani uporedo s predsedničkim, jer ne postoje razlozi za njihovo održavanje.

“Srbija je stabilna demokratija, stabilna zemlja, vrlo stabilna ekonomija. Potreban nam je rast, ozbiljnost, odgovornost. Ima stabilnu većinu da funkcioniše u Narodnoj skupštini. Sledeći izbori su 2020. godine”, rekao je on za RTS.

On je rekao da veoma uvažava mnoge aktere na političkoj sceni, posebno one koji su partneri SNS koji dobro razumeju državu, državne potrebe i obaveze.

“Dobro sam razmotrio njihove ideje za održavanje parlamentarnih izbora, ali smatram da ne postoje bilo kakvi razlozi za održavanje parlamentarnih izbora u ovom trenutku”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će u Srbiji u kratkom vremenskom periodu biti predsednički izbori, kao i da je predsednica parlamenta Maja Gojković raspisala lokalne izbore u pet lokalnih samouprava za 23. april.

Izvor: Beta
Previous U Zrenjaninu se 1. marta otvara Startit centar
Next NIS otvorio sezonu objave poslovnih rezultata; Kompanija poslovala uspešno u 2016. godini

You might also like

Društvo

Izetbegović: Vučićevi komentari ishitreni

Komentari srpskog premijera Aleksandra Vučića su ishitreni i u sklopu predizborne kampanje, kaže Bakir Izetbegović.

Tema dana

Predsednik Bundestaga u dvodnevnoj poseti Beogradu

Predsednik nemačkog Bundestaga Norbert Lammert dolazi danas u zvaničnu, dvodnevnu posetu Beogradu, gde će se sresti sa predstavnicima države i opozicije.

Politika

Izbori za predsednika Srbije: Danas glasanje u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji

Srpski državljani u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD danas će moći da glasaju na izborima za predsednika Srbije i to od 7 do 20 časova, po lokalnom vremenu.