Saša Vlaisavljević: Vlade Srbije odobrila stalan posao za 400 radnika

Saša Vlaisavljević: Vlade Srbije odobrila stalan posao za 400 radnika

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu Saša Vlaisavljević izjavio je danas da je odlukom Vlade Srbije 400 radnika aerodroma dobilo stalan posao. 

On je novinarima rekao da je pre toga za stalno zaposleno još 200 radnika, a to znači da je za nekoliko meseci ukupno njih 600 dobilo stalan posao na aerodromu.

“Ovi ljudi koji su inače jako značajni za funkcionisanje aerodroma gotovo 20 godina radili su bez prava na odmor, regres, bez slobodnih dana, preko omladinskih zadruga”, rekao je on.

Vlaisavljević je zahvalio Vladi Srbije što je rešen problem zaposlenih na beogradskom aerodromu koji do sada niko nije rešavao.

Sindikat zaposlenih na aerodromu “Nikola Tesla” Beograd održao je 13. februara protest na parkingu aerodroma i zatražio od Vlade Srbije da dugogodišnji radnici dobiju ugovore na neodređeno vreme, umesto na određeno.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Cena zlata na najvišem nivou od novembra
Next Novi trošak: Banke građanima naplaćuju i ležarinu za čekove

You might also like

Društvo

Skupština Srbije usvojila Zakon o upravljanju aerodromima, omogućeno davanje aerodroma u koncesiju

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o upravljanju aerodromima koji predviđa mogućnost davanja aerodroma u koncesiju kako bi se obezbedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje.

Kompanije

Troškovi razvoja A400M smanjili dobit Airbusa

Evropski proizvođač aviona Airbus zabeležio je u 2016. godini dobit od 995 miliona evra, što je pad od 63 odsto u odnosu na godinu ranije, a posledica je povećanih troškova

Najvažnije vesti

Otvara se novi logistički centar u Inđiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvoriće danas novi logistički centar jednog od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u regionu kompanije “Agromarket” u Inđiji.