Nedimović: Država će podneti tužbe protiv svih kompanija koje ne plaćaju ekološku taksu

Nedimović: Država će podneti tužbe protiv svih kompanija koje ne plaćaju ekološku taksu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović rekao je da će država podneti tužbe protiv svih kompanija koje ne plaćaju ekološku taksu za maziva i druge proizvode, uključujući i Naftnu industriju Srbije (NIS).

“Ekološka taksa na maziva i druge proizvode je zakonska obaveza od koje niko nije oslobođen. Država mora da poštuje svoje zakone koje je sama donela i zato ćemo mi pokrenuti tužbe protiv svih komapnija koje ne ispunjavaju tu obavezu, uključujući NIS”, rekao je Nedimović za “Blic” od petka.

Ministar je rekao da se NIS poziva na odredbe Sporazuma koji je 2008. godine potpisan sa Rusijom, ali da će sud odrediti da li ih sporazum oslobađa plaćanja takse.

U NIS-u su za “Blic” rekli da ta kompanija nema dospelih neizmirenih obaveza, kao ni lokalnih taksi i naknada prema poreskim organima Srbije.

“Kompanija NIS svoje celokupno poslovanje zasniva na strogom poštovanju zakona”, naveli su u NIS-u.

“Blic” piše da NIS ekološku taksu ne plaća od uvođenja tog nameta 2010. godine i da je državni budžet zbog toga oštećen za 1,5 miliona evra.

Izvor:Blic/Beta
Previous Štednja u dinarima ili devizama: Šta je isplativije?
Next Wall Street: Dow Jones nastavlja da obara rekorde

You might also like

Energetika i naftna industrija

Japan obustavlja uvoz nafte iz Irana

Japanske naftne grupe spremaju se da prekinu uvoz nafte iz Irana pošto Tokio strahuje od američke odmazde ukoliko nastavi da trguje s Teheranom.

Kompanije

U Kini otkriveno naftno polje sa više od milijardu tona sirove nafte

Novo naftno polje s više od milijardu tona sirove nafte otkriveno je u Kini, javlja kineska zvanična novinska agencija Xinhua.

Kompanije

Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Let na liniji Beograd-Astana mogao bi biti uspostavljen uoči početka međunarodne sajamske manifestacije Expo 2017 koja u glavnom gradu Kazahstana počinje sledećeg juna.