Kompanija Verizon preuzima Yahoo po nižoj ceni

Kompanija Verizon preuzima Yahoo po nižoj ceni

Američka telekomunikaciona kompanija Verizon kupiće internet poslovanje Yahoo s popustom od 350 miliona dolara u odnosu na prethodno dogovorenih 4,8 milijarde dolara, zbog bezbednosnih propusta kojim je ugroženo više od milijardu naloga na Yahoou.

Danas objavljen novi sporazum dveju firmi olakšao je brige investitorima koji su strahovali da bi Verizon mogao tražiti smanjenje cene od najmanje milijardu dolara ili čak otkazati čitav dogovor, prenela je agencija Associated Press.

Do izmene dogovora je došlo pošto je Yahoo, nakon prvobitnog sporazuma s Verizonom, objavio da u dva hakerska napada 2013. i 2014. godine ukradeni lični podaci više od milijardu korisnika.

Prema novom ugovoru Yahoo i Verizon će podeliti moguće troškove zbog tih hakerskih upada.

Verizon, največi američki provajder bežičnih komunikacija, kupiće osnovno internet poslovanje Yahooa – pretragu, imejl i mesendžer, i tako zaokruižiti svoje ponude pošto je već kupio AOL za 4,4 milijarde dolara.

Yahoo je nekada bio jedna od vodećih internet kompanija, ali poslednjih godina pod pritiskom konkurencije gubi položaj tržištu.

Posle prodaje poslovanja s imejlovima, sajtom, aplikacijama za mobilne telefone i marketing Verizonu, Yahoo bi trebalo da promeni ime u Altaba. Nov naziv je kombinacija reči “alternativno” i “Alibaba”, pošto Yahoo poseduje oko 15 odsto kineske Alibabe, vrednosti 35 milijardi dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Jean-Claude Juncker: Britance će izlazak iz EU skupo koštati
Next Mercedesov električni kamion na putevima do kraja godine

You might also like

Kompanije

Gorenje oživljava proizvodnju bicikala marke Rog

Nakon otkupa prava na naziv brenda za 40.000 evra od trenutnog vlasnika Slovenački proizvođač bele tehnike Gorenje počeće proizvodnju bicikala marke Rog.

Kompanije

Mahindra ili Tata kupuju IMT

Jedna od indijskih kompanija “Mahindra” ili “Tata” kupuje Industriju mašina i traktora iz Beograda.

Banke i finansije

Credit Suisse zabeležio prvi kvartalni gubitak od 2008. godine

Glavni izvršni direktor Tidjane Thiam uveo je značajne mere rezanja troškova i novu strategiju, a postignuti rezultat pozdravili su analitičari i ulagači koji su očekivali da će gubitak biti i