Nikolić i Vučić dogovorili blisku saradnju i u budućnosti

Nikolić i Vučić dogovorili blisku saradnju i u budućnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, saopšteno je posle sastanka.

Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva, saopštila je vladina Kanclerija za saradnju s medijima.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i Nikolića i Vučića, navodi se njihovom u zajedničkom saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo takozvane države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju, navodi se u saopštenju.

U saopštenju nije precizirano da li će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, kako su prethodnih dana najavljivali pojedini mediji.

Glavni odbor Srpske napredne stranke nedavno je odlučio da Vučić bude kandidat SNS za predsedničke izbore.

Izvor:Beta
Previous PKB nije interesantan Arapima?
Next Preminuo šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin

You might also like

Društvo

Vojislav Šešelj: Presuda sa pravnog aspekta jedina moguća

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, izjavio je danas da je presuda Haškog tribunala s pravnog aspekta jedina moguća.

Politika

Novosti: Moguće novo odlaganje formiranja vlade?

Iako je bilo planirano da se nova vlada Srbija formira od 9. do 11. avgusta, moguće je da će sednica parlamenta sa tom tačkom dnevnog reda ponovo biti odložena, pišu

Društvo

Nakon pola veka: Američki kruzer u vodama Kube

Prvi američki turistički brod za krstarenje prošao je danas kroz Floridski moreuz i uplovio u Havanu posle skoro 50 godina, čime je obnovljen pomorski saobraćaj izmedju Kube i SAD.