Moguća zamena srpske vozačke dozvole za nemačku, za sve kategorije

Moguća zamena srpske vozačke dozvole za nemačku, za sve kategorije

Direktor policije Vladimir Rebić i ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman potpisali su u Beogradu Zajedničku izjavu, kojom će biti omogućeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke, bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Nemačkoj, objavljeno je na sajtu MUP-a Srbije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova i u prethodnom periodu ostvarilo je plodonosnu saradnju sa Saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke“, rekao je Rebić podsetivši da Savezna Republika Nemačka u ogromnoj meri pruža podršku reformskim aktivnostima u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova kroz različite donacije, obuke i usavršavanja.

Ambasador Savezne Republike Nemačke Ditman istakao je da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dve zemlje, koji borave u Saveznoj Republici Nemačkoj i Republici Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita zameniti vozačke dozvole.

Ditman je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol plodotvorene saradnje dve zemlje.

Gdeinvestirati.com
Previous Dinar ojačao 0,1 odsto prema evru
Next Kineski projekat izgradnje pruge Beograd-Budimpešta pod istragom EU

You might also like

Svetske berze

Bitcoin prešao granicu od 10.000 dolara

Bitcoin je danas prvi put premašio vrednost od 10.000 dolara, dok i dalje raste strah od stvaranja tržišnog balona oko ove digitalne valute.

Društvo

MUP Srbije: Stare lične karte važe do 31. decembra, prijem zahteva za izdavanje biometrijske i tokom praznika

Lične karte izdate na starom obrascu važe do kraja godine, ali građani i posle tog roka mogu da podnesu zahtev za zamenu za biometrijsku ličnu kartu, koja će im se

Kompanije

Moody’s preuzima Bureau van Dijk

Agencija za kreditni rejting Moody’s kupuje holandsku finansijsku kompaniju Bureau van Dijk za oko3,3 milijarde dolara.