Čačak: Predsedništvo Nove Srbije odlučilo da podrži Vuka Jeremića

Čačak: Predsedništvo Nove Srbije odlučilo da podrži Vuka Jeremića

Predsedništvo Nove Srbije odlučilo je danas u Čačku da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.

Svi članovi predsedništva NS zauzeli su stav da se treba suprotstaviti vladajućem režimu u Srbiji, koji personifikuje lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, zato što Srbija, kako je u saopštenju navedeno, pod aktuelnom vlašću svakodnevno tone u svim sferama života, bez bilo kakvih ozbiljnijih rezultata na ekonomskom, političkom i socijalnom planu.

“Nova Srbija smatra da je jedini čovek koji se u ovom trenutku može na pravi način suprotstaviti režimskom kandidatu Vuk Jeremić, koji će oko sebe okupiti širok front građana, udruženja, nevladinog sektora i političkih stranaka, a Nova Srbija će tokom predstojeće predizborne kampanje sve svoje resurse staviti u funkciju izborne pobede Vuka Jeremića”, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, ukoliko bude odlučeno da se raspišu i prevremene parlamentarne izbore Nova Srbija će biti deo opozicionog političkog bloka na čelu sa Vukom Jeremićem.

Nova Srbije bila je do skoro deo vladajuće koalicije. Do razlaza je došlo jer, po rečima lidera stranke Velimira Ilića nisu ispunjeni koalicioni dogovori i jer je SNS pokušala da “rasturi” Novu Srbiju.

Posle razlaza Nove Srbije i SNS iz stranke i poslaničkog kluba NS izašli su Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović i Mladen Grujić, a preostala dva poslanika Miroslav Markićević i Goran Pekarski formirali su poslanički klub “Nova Srbija Za spas Sbije” zajedno sa bivšim poslanicima sa liste Demokratske stranke Srbije Sandom Rašković Ivić i Đorđom Vukadinovićem kao i bivšom poslanicom Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović.

Izvor:Beta
Previous Grenland: U planu izgradnja zatvorenog fudbalskog stadiona
Next Dobra zarad Warren Buffeta na akcijama Applea

You might also like

Društvo

Delegacije Srbije i BiH u dvodnevnoj poseti Saudijskoj Arabiji

Državno-privredne delegacije Srbije i Bosne i Hercegovine počinju danas dvodnevnu posetu Saudijskoj Arabiji tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima te zemlje i učestvovati na poslovnom forumu srpskih i saudijskih kompanija.

Politika

Ministar Dušan Vujović podneo ostavku

Ministar finansija Dušan Vujović podneo je ostavku. Ova informacija potvrđena je „Politici“ iz dva nezavisna izvora iz Vlade Srbije.

Tema dana

Ivica Dačić: Kako se Skoplje bude ponašalo Srbiji, tako ćemo i mi prema njima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom reakcija Makedonije posle njegove ocene o priznavanju imena te države, da će se zvanični Beograd ponašati na isti način kako se