Usvojena Uredba o napredovanju pripadnika MUP-a Srbije

Usvojena Uredba o napredovanju pripadnika MUP-a Srbije

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika koja će doprineti profesionalizaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i jačanju integriteta policije.

Uredba koja je usvojena prošle nedelje, kroz jasno definisan transparentan postupak propisuje uslove karijernog razvoja i napredovanja policijskih službenika, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Suštinska promena, u odnosu na prethodni model napredovanja, je u jasno i transparentno definisanim procedurama, jednakim za sve zaposlene.

Efektivni radni staž nije jedini uslov za napredovanje, već je neophodno da kandidat ispuni i druge uslove u vezi sa odgovarajućim stepenom obrazovanja, uspešno završenom obukom za čin ili zvanje, odnosno položenim ispitom za nivo rukovođenja, godinama provedenim u prethodnom činu ili zvanju, i prosečnom trogodišnjom ocenom koja ne može biti niža od “ističe se – 4”.

Takođe, prevremeno i vanredno unapređenje ne postoji, a kako se navodi, jedna od najbitnijih novina je da se vreme provedeno u činu ili zvanju sa nižim stepenom obrazovanja ne računa za napredovanje prilikom premeštaja na radno mesto sa višim stepenom obrazovanja, napominje se u saopštenju.

Uredba o karijernom razvoju policijskih službenika primenjivaće se od 1. septembra ove godine, zbog priprema koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimati u cilju usklađivanja Uredbe i novog akta o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, navodi se u saopštenju.

Izvor:Tanjug
Previous Angela Merkel: Vredi se boriti za zajedničke multilateralne strukture
Next Laponija postaje prepoznatljiva na turističkoj karti sveta

You might also like

Karijera

Plata 20.000 evra mesečno, godišnji odmor, slobodni vikendi: Zašto niko neće ovaj posao?

Godišnje plata 240 hiljada evra , tri meseca odmora, slobodni vikendi,…, zvuči kao posao iz snova. Pa, zašto je ovo slobodno radno mesto upražnjeno već nekoliko meseci?

Najvažnije vesti

30 Evropskih univerziteta čiji studenti najviše zarađuju

Pored pohvalne činjenice da se Univerzitet u Beogradu u trista najboljih na prestižnoj Tokijskoj listi, nije na odmet pogledati koji fakulteti u okruženju obezbeđuju dobru platu.

Karijera

KC Niš raspisao konkurs za 30 zdravstvenih radnika

Klinički centar u Nišu raspisaće sledeće nedelje konkurs za zapošljavanje 30 zdravstvenih radnika, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.