Nikolić odlučio da se kandiduje za predsednika Srbije

Nikolić odlučio da se kandiduje za predsednika Srbije

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio je sinoć da se ponovo kandiduje na izborima za šefa države, preneli su N1 i “Sputnjik”, pozivajući se na svoje izvore.

Nikolić je izjavio ranije danas da nije iznenađen “ishodom glasanja” na predsedništvu Srpske napredne stranke, čime je data podrška kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, ali i ostao nedorečen na pitanje da li će se kandidovati za predsednika Srbije.

On je takođe rekao, na pitanje kako komentariše navode medija da je njegov sin podržao kandidaturu Vučića, da je Radomir Nikolić “izneo svoj stav na pripremnom sastanku”.

Zvanične Nikolićeve potvrde nema, ali je vest o kandidaturi već izazvala i burne reakcije koalicionih partnera SNS u vlasti.

Nakon što se ova informacija proširila, Tanjug je uspeo da stupi u kontakt sa predsednikom SNS i premijerom Aleksandrom Vučićem i, na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar, prenosi ova agencija.

Dragan Marković Palma rekao je da “svako ima pravo da se kandiduje, ali samo jedan jedini kandidat, Aleksandar Vučić zaslužuje poverenje građana”.

Lider SPS Ivica Dačić ocenio je da je “ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Aleksandra Vučića.”

Predsedništvo Srpske napredne stranke u utorak je jednoglasno odlučilo da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat te stranke.

Izvor:Agencije
Previous Predsedništvo SPS-a jednoglasno podržalo Vučića
Next Sastanak Trampa i Netanjahua: Izrael da se "na kratko uzdrži od naselja"

You might also like

Politika

Dačić kandidat koalicije SPS-JS na predstojećim predsedničkim izborima

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je danas u Leskovcu da predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić bude kandidat te koalicije na predstojećim predsedničkim izborima 2017. godine.

Društvo

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Društvo

Mustafa: Nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je “sve što se događalo danas” u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.