HTC: Veća prodaja, manji gubitak

HTC: Veća prodaja, manji gubitak

U poslednjem objavljenom finansijskom izveštaju kompanije HTC, koje se tiče četvrtog kvartala 2016. godine, vidljivo je kako je kompanije u tom razdoblju zabeležila operativni gubitak od 118 milona dolara.

To je manji operativni gubitak u odnosu na isto razdoblje 2015. godine (tada je operativni gubitak 133 miliona dolara). S druge strane, prihodi tajvanske kompanije beleže negativni trend, u odnosu na četvrti kvartal 2015. godine, u poslednjem kvartalu 2016. godine pali su s 835 na 721,5 miliona dolara. To je pad prihoda od 13% na godišnjem nivou.

Negativne podatke ublažava podatak da je kompanija u četvrtom kvartalu 2016. godine zabeležila vrlo dobru prodaju svojih uređaja (HTC nije naveo detaljne informacije vezane za taj podatak). Time bi bio zaustavljen negativni trend slabije prodaje uređaja na godišnjem nivou.

Prema postojećim podacima (pre HTC-ovog izveštaja za četvrti kvartal 2016. godine), HTC-ova prodaja uređaja je tokom 2016. godine zabeležila pad od 35% u odnosu na 2015. godinu. Valja naglasiti da su se baš u četvrtom kvartalu 2016. godine na tržištu pojavili pametni telefoni HTC 10 evo i HTC Desire 10 Pro, a pojačana je i ponuda vezana za HTC Vive brand proizvoda za virtuelnu realnost.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze zabeležile skok, dolar jači
Next Evropske berze: Berze podstaknute bankarskim sektorom

You might also like

Transport

Nissan: U drugom kvartalu 16% niži profit

Kompanija Nissan Motor je u dugom tromesečju njene fiskalne godine zabeležila pad dobiti za 16%, pošto je jači jen nagrizao zaradu iz inostranstva i budući da je japanski proizvođač automobila

Kompanije

Admiral Group: 1.000 funti svakom radniku

Odlazeći direktor osiguravajuće kompanije Admiral Group Henry Engelhardt odlučio je da podeli 7 miliona evra svim zaposlenima kao nagradu za uloženi trud i rad.

Transport

EU pokrenula istragu protiv sedam država zbog Dieselgate skandala

Evropska komisija pokrenula je danas sudski postupak protiv Nemačke, Britanije i još pet država, zbog neuspešnog rešavanja problema varanja na testovima emisije štetnih gasova iz automobila, poznatog pod nazivom Dieselgate, posle