WhatsApp dobija veću bezbednost

WhatsApp dobija veću bezbednost

Uskoro će svih 1,2 milijarde korisnika aplikacije WhatsApp širom sveta imati još bezbedniju omiljenu aplikaciju za dopisivanje.

Osim end-to-end enkripcije, za koju se tvrdi da nije podložna manipulacijama i da nema backdoor, sada će WhatsApp uvesti i verifikaciju autentičnosti u dva koraka. Ta funkcija bi trebala da omogući da se korisnici bezbednije prijavljuju na svoje uređaje.

Međutim, dvostepena autentifikacija neće biti uključena automatski. Za uključivanje ove opcije potrebno ju je omogućiti unutar podešavanja aplikacije (Settings > Account > Two-step verification > Enable). Nakon omogućivanja moguće je upisati i e-mail koji služi kao rezervna adresa za dostavu bezbednosnog ključa.

Dvostepena autentifikacija na WhatsApp-u funkcioniše na način da se kao prvi korak koristi činjenica da je aplikacija instalirana na uređaju u vlasništvu korisnika (što se i do sada koristilo kao provera autentičnosti).

Dodatno, WhatsApp će uvesti i šestocifreni kod kojim će korisnik potvrditi da je upravo on u posedu navedenog uređaja. Aplikacija će s vremena na vreme zatražiti upisivanje tog koda kod normalnog korišćenja, kao i kod njene reinstalacije na isti ili novi uređaj.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Udvostručeno kreditiranje kineskih banaka zabrinulo analitičare
Next Ukrajinski BDP skočio i pored krize u zemlji

You might also like

Transport

Air Serbia duplira broj čarter letova

Kompanija Air Serbia je danas saopštila da će u letnjoj sezoni imati dvotruko više čarter letova nego prošle godine.

IT

Facebook udvostručio prihode u poslednja tri meseca 2016. godine

Facebook je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju ostvario prihode od 8,8 milijardi dolara, 51 odsto više nego godinu dana pre, dok je dobit više nego udvostručena, zahvaljujući velikom rastu oglašavanja.

Najvažnije vesti

Loši zajmovi razlog nenaplativosti kredita u Srbiji

Oko 3,5 milijarde evra kredita nenaplativo je u Srbiji. Građani su redovniji u izmirivanju obaveza, dok najveći problem sa otplatom imaju preduzeća. Kako se problem rešava koji se uglavnom samo nagomilava već deceniju.