Veliki gubitak naterao predsedinka kompanije Toshiba da podnese ostavku

Veliki gubitak naterao predsedinka kompanije Toshiba da podnese ostavku

Predsednik kompanije Toshiba, Shigenori Shiga, podneo je ostavku samo nekoliko sati nakon što je kompanija bila prisiljena da odloži otkrivanje detalja o gubitku više od milijardu dolara.

Očekuje se da će japanski konglomerat saopštiti da otpisuje blizu šest milijardi dolara u svom nuklearnom biznisu u SAD-u. No, BBC saznaje da Toshiba nije mogla postići dogovor s revizorima o kolikoj sumi se zapravo radi. Iz kompanije su saopštili da Shiga odlazi s dužnosti zbog gubitka. Na funkciji će ostati do juna kako bi pomogao kompaniji da se nosi s problemom.

Zbog finansijskog kolapsa brojni analitičari su upozorili da je budućnost kompanije izložena riziku. Kompanija je od revizora zatražila dodatni mesec pre objavljivanja izveštaja o zaradi, koji će uključivati visinu gubitka i detalje o merama koje Toshiba planira preduzeti kako bi se borila s finansijama.

Akcije su u utorak pale za čak 9 odsto, a Toshiba je od kraja decembra prošle godine izgubila blizu 50 odsto tržišne kapitalizacije.

Izvor: GdeInvestirati/Seebiz
Previous Dan zaljubljenih: Holandska industrija cveća očekuje u ovoj nedelji profit od 125 miliona evra
Next Apple: Akcije sve bliže rekordu

You might also like

Kompanije

Duvanska industrija Bujanovac na prodaji za 2 miliona evra

Ministarstvo privrede Srbije je oglasilo prodaju Duvanske industrije Bujanovac (DIB) po početnoj ceni od oko 2,06 miliona evra, a otvaranje ponuda biće 2. septembra.

Kompanije

Grčka ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom Fraportu

Grčka je ustupila 14 regionalnih aerodroma nemačkom konzorcijumu Fraport na period od 40 godina, saopšteno je iz grčke Agencije za privatizaciju.

IT

Huawei: U planu su novi istraživački centri u Kini i SAD-u

Prema izvorima iz same industrije koje prenosi internet stranica DigiTimes, kineska kompanija Huawei u skoroj budućnosti planira u svojoj zemlji, ali i SAD-u otvori nove istraživačke centre.