Direktorka MMF-a: Tramp će podstći ekonomsko bogatstvo SAD, ostali nek se pripreme na izazove

Direktorka MMF-a: Tramp će podstći ekonomsko bogatstvo SAD, ostali nek se pripreme na izazove

Direktorka Međunarodnog monternog fonda Christine Lagarde izjavila je da je novi predsednik SAD Donald Tramp verovatno dobar za američku ekonomiju kratkoročno, ali da će povećanje kamatnih stopa i jačanje dolara biti izazov za globalnu trgovinu.

Kristin Lagard je ocenila da će Trampovi planovi za dodatno ulaganje u američku infrastrukturu i njegova najavljena poreska reforma podstaći ekonomsko bogatstvo Amerike, prenosi AP.

Lagardova je, međutim, priznala da će Trampova politika verovatno pritisnuti svetska tržišta.

“To je pritisak koje će biti težak za globalnu ekonomiju i za koji privrede treba da se pripreme”, rekla je ona na samitu u Dubaiju.

Izvor:Tanjug
Previous Objavljen poziv za koncesiju aerodroma "Nikola Tesla"
Next U 2016. godini utajeno 20 milijardi dinara poreza

You might also like

Najvažnije vesti

Fed: Kamate će postepeno da rastu

Predsednica američke Uprave federalnih rezervi (Fed) Janet Yellen izjavila je da i dalje očekuje samo “postepeno” povećanje kamatnih stopa.

Najvažnije vesti

U evropske fondove slilo se 210 milijardi evra

Rastuća politička neizvesnost u Evropi nije sprečila globalne investitore da u evropske investicione fondove uplate najveći iznos novca u poslednjih pet godina.

Makroekonomija

Kuda vodi kreditni bum u Turskoj?

Upadljivi rast kreditiranja u Turskoj privukao je pažnju zapadnih medija pa tako Bloomberg izveštava da Erdogan “rizikuje stabilnost zemlje preplavljujući privredu pozajmicama zarad ostvarivanja kratkoročnog rasta”.