Ruski borbeni avioni opet koriste iranski vazdušni prostor

Ruski borbeni avioni opet koriste iranski vazdušni prostor

Iran je opet dozvolio ruskim avionima da koriste njegov vazdušni prostor za izvođenje operacija u Siriji, rekao je u danas sekretar Visokog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamhani .

Ruski avioni se “koriste iranskim nebom, i to se nastavlja jer imamo stratešku saradnju s Rusijom”, rekao je Šamhani.

“U poslednjih nekoliko slučajeva ruski borbeni avioni su koristili samo iranski vazdušni prostor i nije im trebala dopuna goriva” na tlu, dodao je on.

Ruski avioni su u avgustu 2016. prvi put koristili iranske baze za izvođenje vazdušnih operacija u Siriji. Iran i Rusija blisko sarađuju u Siriji, podržavajući politički, financijski i vojno režim predsednika Bašara al-Asada.

Izvor:Agencije
Previous Srbija i BiH dogovorile zajedničko održavanje 11 mostova
Next Dva skupa u Beogradu: Protest vojnog i policijskog sindikata i kontramiting boračkih udruženja

You might also like

Geopolitika

Netanjahu: Izrael će prihvatiti poziv NATO da otvori stalnu kancelariju u Briselu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio je danas da će Izrael prihvatiti poziv NATO-a da otvori stalnu kancelariju u sedištu te organizacije u Briselu, ocenivši ovaj potez “važnim korakom” koji će

Geopolitika

SAD proširile sankcije Rusiji, Moskva uzvraća novim kaznama protiv Vašingtona

SAD su danas na “crnu listu” stavile još sedam ruskih pojedinaca i osam kompanija i vladinih preduzeća zbog pripajanja Krima Rusiji i sukoba u Ukrajini, navodi se u saopštenju.

Geopolitika

Britanski poslanici zahtevaju carinsko partnerstvo sa EU

Britanski poslanici koji podržavaju Brexit zahtevaju od premijerke Therese May da uspostavi carinsko partnerstvo sa Evropskom unijom nakon što Britanija napusti EU.