Elektromreža Srbije postala akcionarsko društvo

Elektromreža Srbije postala akcionarsko društvo

Javno preduzeće “Elektromreža Srbije” saopštila je da od danas posluje kao akcionarsko društvo, .

Novo ime kompanije je Akcionarsko društvo “Elektromreža Srbije” Beograd (EMS AD).

Navodi se da je EMS AD Beograd postalo nejavno akcionarsko društvo u državnom vlasništvu, bez mogućnosti kupovine akcija od strane pravnih ili fizičkih lica.

Generalni direktor EMS AD Beograd Nikola Petrović izjavio je da su razlozi za prelazak EMS u formu nejavnog akcionarskog društva proističu, izmedju ostalog, iz obaveza koje je Srbija preuzela Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju zaključenim sa EU.

On je dodao da je promena pravne forme nezaobilazni deo šireg procesa korporativizacije Elektromreže Srbije, koji će doprineti uspostavljanju efikasnijeg sistema upravljanja i vodjenja poslova.

“Elektromreža Srbije bila je medju najuspešnijim javnim preduzećima u zemlji, a prelazak u EMS AD Beograd je dugo planirani korak napred koji će omogućiti ubrzani razvoj i bolje korišćenje kompanijskih potencijala, na dobrobit svih gradjana Srbije”, rekao je Petrović.

Prethodno je Vlada Srbije donela odluku o promeni pravne forme JP EMS i o izmenama i dopunama osnivačkog akta “Elektromreže Srbije”.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Srbija dobija zajam iz Abu Dabija od milijardu dolara
Next Novobeogradski buvljak se iz 43. bloka seli u 71. do kraja 2017. godine

You might also like

IT

Dropbox izlazi na berzu

‘Cloud’ servis za čuvanje i deljenje podataka Dropbox planira da angažuje finansijske stručnjake za investiranje za inicijalnu javnu ponudu akcija koja bi mogla da usledi kasnije ove godine, što bi bila najveća ponuda

Najvažnije vesti

Otvorene ponude za Galeniku, izveštaj o dokumentaciji 2. avgusta

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da su danas otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike i da su prijave tri ponuđača dostavljene blagovremeno u skladu sa propisanim uslovima.

Kompanije

Najgore vreme za pametne telefone

U prvom tromesečju je u odnosu na isti prošlogodišnji period u svetu pala prodaja pametnih telefona za 3 %.