Vojput nastavlja gradnju Ipsilon kraka vredan 123,5 miliona dinara

Vojput nastavlja gradnju Ipsilon kraka vredan 123,5 miliona dinara

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor sa preduzećem Vojput za nastavak gradnje Ipsilon kraka Koridora 10 kod Subotice, poručujući da će ova vlada posle mnogo godina završiti i taj projekat.

Mihajlović je potpisala u Vladi Srbije ugovor sa direktorom Vojputa Duškom Dražićem i pomoćnikom direktora Koridora Srbije, koji će obavljati nadzor Milovanom Bekrićem. Ugovor je vredan 123,5 miliona dinara i obuhvata nastavak gradnje Ipsilon kraka na prvoj deonici u dužini od jednog kilometra.

Potpisani ugovor obuhvata radove na izgradnji leve trake autoputa granični prelaz Kelebija – petlja Subotica Jug na deonici od kružne raskrsnice na ukrštanju sa Bikovačkim putem do petlje Subotica Jug. Radovi će početi odmah, a rok za radove je 100 dana. Takođe, ugovor obuhvata i izradu projektno tehničke dokumentacije za levu traku autoputa na deonici GP Kelebija – petlja Subotica Jug.

– Ipsilon krak je deo Koridora koji je takođe ostao u zapećku u prethodnih desetak godina, mi smo zatekli ne samo ovaj krak nego i mnoge saobaćajnice koje su počete da se rade, pa nisu završene. U Ipsilon krak je uložen je deo novca, ali nije urađena druga strana pa nije mogao da se koristi – rekla je Mihajlović i istakla da je Ministarstvo građevinarstva zajedno sa vladom našlo način da iz budžeta tog ministarstva obezbedi novac.

– Da bi se sve završilo potrebno je još dve milijarde dinara i mi ćemo kroz budžet za 2017. i 2018. taj novac obezbediti. Vlada je dovoljno finanijski stabilna da može da završava projekte – naglasila je Mihajlović.

Izvor: Agencije
Previous Novi Sad: Naredne godine kreće gradnja bulevara sa 4 trake i novi most
Next Svetska banka: Rusiju čeka veći privredni rast u 2017.

You might also like

Saobraćaj

Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji. 

Energetika i naftna industrija

Tender za RTB Bor u martu, ima zainteresovanih

Ministar energetike Aleksandar Antić je izjavio da će krajem marta biti raspisan tender za izbor stateškog partnera za RBT Bor.

Kompanije

BlackBerry sve dublje tone

Sve je manji broj ljubitelja BlackBerryja, jer se pokazalo se da oni ne žele Googleov mobilni operativni sistem na BB hardveru.