Beogradska berza: Skromna investiciona aktivnost uz blagi pad indeksa

Beogradska berza: Skromna investiciona aktivnost uz blagi pad indeksa

Uprkos velikim turbulencijama na svetskim berzama nakon održanih predsedničkih izbora u Americi, današnji trgovački dan na Beogradskoj berzi obeležila je skromna investiciona aktivnost uz blagi pad berzanskih indeksa.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 20,6 miliona RSD (0,2 miliona EUR) dok je indeks Belex15 neznatno oslabio na 665 poena.

Foto: kombank.com

Foto: kombank.com

Najprometnija akcija danas bila je Komercijalna banka (KMBN) uz pad cene od 2,4% na 1.600 RSD i uz ukupnu realizaciju od 10,2 miliona RSD, dok su se prioritetne akcije Komercijane banke (KMBNPB) zadržale na nivou od 950 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD. Ova banka najavila je juče da će poslovne rezultate za prvih devet meseci saopštiti u ponedeljak, 14. novembra.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) ojačale su 1,1% na 637 RSD uz trgovanje vredno 4 miliona RSD, dok je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) porastao 1,2% na 1.083 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD.

Energoprojekt Entel (EPEN) beleži neznatnu promenu na 23.854 RSD uz registrovani promet od 1,6 miliona RSD, dok su akcije Energoprojekt holding (ENHL) oslabile 0,6% na 1.370 RSD uz realizaciju od 0,1 milion RSD.

Akcijama Sojaproteina (SJPT) trgovalo se po nepromenjenoj ceni od 620 RSD uz ostvareni promet od 0,6 miliona RSD, dok je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) takođe zadržalo nepromenjenu cenu u odnosu na prethodni trgovački dan na 4.200 RSD uz realizaciju od 0,5 miliona RSD.

Impol Seval iz Sevojna (IMPL) zabeležio je pad od 4,6% na 2.470 RSD uz minornu realizaciju.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Svetska banka: Rusiju čeka veći privredni rast u 2017.
Next Vanredni sastanak u Briselu nakon pobede Donalda Trampa

You might also like

Berza

Evropske berze skočile na početku nedelje

Na europskim bvrzama u ponedeljak ujutro cene akcija porasle su u svim najvažnijim sektorima, a najviše u bankarskom i rudarskom.

Berza

PKB povukao akcije sa berze, grad Beograd još uvek vlasnik Kombinata

Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) doneo je odluku o povlačenju akcija sa berze, a ne o prebacivanju akcija sa Grada na Republiku,  rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Berza

Beogradska berza: Skroman promet, NIS najtrgovaniji

Jučerašnji trgovački dan obeležen je najvećom aktivnošću na NIS-u, dok je ukupan promet iznosio 10,5 miliona RSD (0,09 miliona EUR).