Internet preko mobilnih telefona preuzeo primat nad kompjuterima

Internet preko mobilnih telefona preuzeo primat nad kompjuterima

Na 48,7 odsto pao je udeo pretraživanja na računarima.

Prvi put do sada više ljudi na svetu pristupa internetu putem mobilnih uređaja nego preko računara, pokazali su rezultati istraživanja kompanije StatCounter koja prati distribuciju internet saobraćaja.

Pristup internetu putem mobilnih uređaja iznosio je 51,2 odsto, a pristup putem računara 48,7 odsto ukupnih korisnika, što je veliki trenutak za internet u celini jer je ovo prvi put u istoriji da se mobilni i tableti za pretraživanje interneta koriste više od desktop računara.

Google je mobilni trend u pretraživanju interneta prepoznao još pre nekoliko godina i počeo aktivno da favorizuje stranice čije su mobilne verzije bolje prilagođene pametnim telefonima i tabletima, tako da bi kompanije koje svoje servise i aplikacije još nisu prilagodile mobilnim telefonima trebalo to da učine vrlo brzo ako žele da opstanu.

Iako je na globalnom nivou mobilni telefon preferirani uređaj za pretraživanje interneta, u Velikoj Britaniji, SAD i Australiji desktop računari su još broj jedan.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Apple protiv Androida: Ko dominira u svetu mobilnih telefona?
Next Azijske berze: FBI zaslužan za rast indeksa

You might also like

Kompanije

Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Američki Apple će ove godine krenuti sa proizvodnjom iPhone-a u Indiji, pošto kompanija nastoji da iskoristi snažan rast indijske srednje klase budući da prodaja u Kini usporava, izjavio je danas jedan

Društvo

Ko ima pravo na besplatne kilovate?

Od danas na snagu stupaju izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, kojima nadležni pokušavaju da najsiromašnijim građanima olakšaju procedure dobijanja besplatnih kilovata.

Društvo

Generalni štrajk u Grčkoj zbog rezanja plata i penzija

Najveći grčki sindikati sazvali su za 14. decembar generalni štrajk protiv mera štednje predviđenih paketom pomoći Grčkoj.