Dojava o bombi u zgradi “Air Serbia” bila lažna

Dojava o bombi u zgradi “Air Serbia” bila lažna

Dojava o bombi u poslovnoj zgradi na Novom Beogradu u kojoj se nalazi sedište kompanije “Air Serbia” bila je lažna, a policija nije pronašla eksplozivnu napravu.

Višečasovna drama posle dojave da je u zgradi srpske avio-kompanije postavljena bomba završena je tako što je “pauk” odvezao jedan automobil iz garaže, u pratnji policijskih inspektora.

Iako je bilo nezvaničnih saznanja o sumnjivom paketu, za B92 u MUP-u niko nije mogao da potvrdi da je takav objekat zaista pronađen u garaži.

Javnost tako jedino zna da je policija iz podzmene garaže naselja Belvil izvezla beli “pežo 406”, na kome nije bilo registarskih tabilca. Pretpostavlja se da je vozilo odvezeno na forenzičko ispitivanje.

Kako navodi RTS, nije poznato više detalja o ovom slučaju, niti “priroda njegove veze sa bezbednosnom krizom u zemlji”. U naselju Belvil stan ima i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

foto: novosti.rs

foto: novosti.rs

Pripadnici MUP i Vojne policije pretraživali su zgradu i okolinu, a nakon što je automobil izvučen iz garaže i oni su otišli sa terena, kao i vatrogasne ekipe i vozilo Hitne pomoći.

U trenutku oglašavanja alarma je u zgradi, u kojoj se osim “Air Serbie” nalaze i poslovnica “Unikredit banke” i američka kompanija NCR, bilo 1.100 zaposlenih.

Zaposleni u sedištu “Air Serbia”, koje je bilo evakuisano zbog dojave o bombi oko 10 sati, vratili su se na svoja radna mesta nešto posle 13 sati, potvrdio je direktor avio-kompanije Dane Kondić.

Kondić nije izneo više detalja, navodeći samo da policija radi svoj posao.

“Radnici su već u zgradi, policija nam je dala zeleno svetlo da se vrate na svoja radna mesta”, rekao je Kondić.

Mediji su spekulisali da se u blizini zgrade u kojoj se nalazi sedište kompanije “Air Serbia”, nalazi stan premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug/N1/B92
Previous Zašto korisne ideje ostaju neiskorišćene i kako da ih drugi usvoje?
Next Volkswagen otpušta još 25.000 radnika

You might also like

Primeri iz prakse

“Konkurentska prednost se ne stvara cenom”

Hrvatska i regija su mala tržišta i ono što zovemo 4. industrijska revolucija pruža nam šansu da prodremo na globalno tržište, poručuje u intervjuu za Večernji list hrvatski preduzetnik Ante

Najvažnije vesti

MMF povećao prognozu rasta za razvijene ekonomije, umanjio za tržišta u narastanju

Međunarodni monetarni fond (MMF) povećao je prognozirani rast američke privrede za ovu i sledeću godinu s očekivanjem da će ekonomska politika novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa doneti pozitivan uticaj.

Najvažnije vesti

Utvrđeni nedostaci u sve tri ponude za Galeniku, rok za ispravke 16. avgust

Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za farmaceutsku kompaniju Galenika utvrdila je da dokumentacija koju su dostavila sva tri ponuđača sadrži određene nedostatke koji treba da budu ispravljeni najkasnije do