Napadnuti mladi srpski vaterpolisti u Zagrebu

Napadnuti mladi srpski vaterpolisti u Zagrebu

Dvadesetak maskiranih osoba napalo je u petak u Zagrebu šestoricu mladih srpskih vaterpolista koji borave u glavnom gradu Hrvatske na kadetskom vaterpolo turniru, javio je RTS.

Jednom vaterpolisti je slomljen prst, a više njih je zadobilo udarce u glavu šipkama i rukama. Vatrepolisti nisu zadobili unutrašnje povrede, rekao je za RTS Dragan Tomašević, otac vaterpoliste.

Mladi kadeti Partizana su napadnuti u petak popodne ispred “Mekdonaldsa” u Zagrebu, navodi RTS.

Napad je prijavljen policiji koja je započela istragu protiv N. N. počinilaca.

Roditelji vaterpolista su otputovali u Zagreb.

Tomašević: Napad organizovan, znali su da smo iz Srbije

Generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i otac jednog od vaterpolista Partizana, Milan Tomašević, koji je u Zagrebu sa kadetima, izjavio je Tanjugu da je reč o organizovanom napadu i da su napadači očigledno znali da je reč o Srbima.

Mladi vaterpolisti Partizana napadnuti su juče popodne u Zagrebu i zadobili su povrede posle udaraca palicama i šipkama vandala, uoči međunarodnog turnira.

Tomašević je rekao da se sve dogodilo iznenada:

“Naša deca su normalno jela u “Mekdonaldsu”, nije bilo nikakvih provokacija, a prilikom izlaska iz restorana napadnuta su šipkama. Očigledno je sve bilo organizovano, čim su znali da su vaterpolisti iz Srbije”, rekao je on za Tanjug.

“Jednom našem detetu slomljen je prst, a još nekolicina ima podlive po telu”, rekao je Tomašević Tanjugu.

Tomašević je dodao da se trenutno smirila situacija, ali da je Partizan otkazao učešće na turniru u Zagrebu i da se deca vraćaju u Srbiju.

“Naravno da smo odustali u ovakvim okolnostima”, poručio je Tomašević i dodao da ne veruje da će napadači biti uhaspšeni.

Vaterpolisti Partizana koji su napadnuti imaju 15 godina, a lokalna policija započela je istragu protiv N.N. lica.

Izvor:Tanjug
Previous Najbogatiji žitelj Srbije zarađivao 170.000 evra mesečno
Next Wall Street: Najgori dan za američke berze od izglasavanja Brexita

You might also like

Društvo

Zapaljena pravoslavna crkva u Sarajevu

Deo pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg u centru Sarajevu zapaljen je jutros tako što je kroz prozor ubačena zapaljiva materija, rekao je paroh dolački Jadran Danilović.

Društvo

Nezaposlenost u evrozoni na osmogodišnjem minimumu

Inflacija u evrozoni približila se u avgustu ciljanom nivou Evropske centralne banke (ECB) od 2,0 posto, potvrđujući privremeni ekonomski oporavak u Evropi, objavila je statistička agencija EU, Evrostat.

Tema dana

Vučić sa ambasadorima: Vitalni interesi Srbije su stabilnost i mir

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su vitalni interesi srpskog naroda i građana Srbije stabilnost i mir, i da zbog toga Srbija neće odgovarati na kontinuirane provokacije