Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana 2. septembra, usvojila je sve tačke dnevnog reda, uključujući i odluku o isplati dividende.

Neraspoređena dobit ove banke u visini od 3,38 milijardi dinara (27,5 miliona evra) rasporediće se na sledeći način: vlasnicima prioritetnih kumulativnih akcija 141,5 miliona dinara (125,5 dinara po akciji), vlasnicima prioritetnih konvertibilnih akcija 5,1 milion dinara (125,5 dinara po akciji) i vlasnicima običnih akcija 3,2 milijarde dinara (390 dinara po akciji) u bruto iznosu. Kao dan dividende je utvrđen dan skupštine, 2. septembar, dok je isplata počela već juče, 6. septembra.

Kao što je već poznato, AIK je početkom januara ove godine akcionarima takođe isplatio dividendu u bruto iznosu od 25,7 miliona evra.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Wall Street: Nasdaq na rekordnom nivou
Next Azijske berze: Akcije na najvišim nivoima

You might also like

Kompanije

Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

Kroz Aerodrom “Nikola Tesla” prošlo je u avgustu 590.292 putnika, ili 2,7 odsto više u odnosu na isti mesec 2015, što je istorijski rekord u broju putnika zabeležen u beogradskoj

Prehrambena industrija

Sunoko ima dovoljno šećera i za izvoz

Više od dva miliona tona slatkog korena prerađeno je u dosadašnjih 106 dana kampanje u šećeranama kompanije Sunoko u Vrbasu, Kovačici i Pećincima, a do završetka posla u narednih tridesetak

Kompanije

Planinka i zvanično napušta berzansko tržište

Hotelijersko preduzeće Planinka (PLNN), u čijem sastavu je i punionica “prolom” vode, i zvanično napušta berzansko tržište, saopštila je Beogradska berza.