Ukrajina: Slabija podrška Zapada protiv Rusije

Ukrajina: Slabija podrška Zapada protiv Rusije

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je danas da je Ukrajini sve teže da obezbedi zapadnu podršku za svoju borbu protiv, kako je naveo, ruske agresije i upozorio da se ne može isključiti mogućnost “ruske invazije punih razmera”, javio je Reuters.

“Ukrajini će i dalje biti potrebna snažna međunarodna podrška u borbi protiv ruske agresije”, rekao je Porošenko, otvarajući septembarsko zasedanje ukrajinskog parlamenta.

Međutim, kako je ukazao, obezbeđivanje te podrške postaje sve teže za ukrajinske diplomate “zbog različitih objektivnih i subjektivnih faktora”.

Prema Porošenkovim rečima, unutrašnju snagu Evrope na probu stavljaju spoljna pitanja kao što su migrantska kriza i ekstremistički napadi.

On je upozorio da bi na izborima 2017. na površinu mogle da isplivaju političke snage koje bi bile spremnije na kompromis sa Kremljom kad je reč o preuzimanju vlasti, navodi britanska agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Evropske berze: Cene akcija na najvišem nivou u poslednja tri meseca
Next Iznajmljivanje stana: Zašto je dobro imati ugovor o zakupu stana

You might also like

Geopolitika

George Soros: Dok EU propada, Rusija se uzdiže

Američki milijarder George Soros izjavio je danas da smatra da se Rusija uzdiže dok se Evropska unija urušava.

Geopolitika

Zamršeni trougao: Rusija, Turska i sirijski Kurdi

Vojna akcija na severozapadu Sirije koju je Turska pokrenula 24. avgusta protiv Kurda, počela je nakon neuspelog državnog udara i približavanja Ankare i Rusije.

Geopolitika

Ruski borbeni avioni opet koriste iranski vazdušni prostor

Iran je opet dozvolio ruskim avionima da koriste njegov vazdušni prostor za izvođenje operacija u Siriji, rekao je u danas sekretar Visokog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamhani .