Rekord aerodroma Nikola Tesla u avgustu

Rekord aerodroma Nikola Tesla u avgustu

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je u petak da je u avgustu ove godine imao 590.292 putnika, što je tri odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

U saopštenju se dodaje da je to “istorijski apsolutni rekord u broju putnika u jednom mesecu”.

Prosečan dnevni broj putnika u avgustu iznosio je više od 19.000, a samo tokom tri glavna letnja meseca u 2016. godini bilo je više od 1,6 miliona putnika, što je dva odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Od početka 2016. godine aerodrom je imao oko 3,3 miliona putnika, a do kraja godine očekuje se da će biti pet miliona putnika, navodi se u saopštenju i dodaje da je u avgustu broj odlaznih i dolaznih letova povećan četiri odsto u odnosu na isti mesec 2015.

Izvor:N1
Previous MMF: Razgovori o povećanju plata u Srbiji u septembru i oktobru
Next Krulj: Pozitivna ocena MMF-a značajna za jačanje kreditnog rejtinga Srbije

You might also like

Saobraćaj

Vozila proizvedena pre 2001. danas neće moći na ulice Pariza i Liona

Francuski gradovi Pariz i Lion danas probaju nov način ograničenja saobraćaja automobila u danima s najviše zagađenje vazduha.

Saobraćaj

Više zemalja planira graditi “solarne” puteve

Električni putevi i ulice koje sunčevu energiju pretvaraju u struju, uskoro će biti izgrađeni širom EU, SAD, Kanade i u Africi.

Kompanije

MOL ostvario dobit od skoro milijardu evra prošle godine

MOL Grupa znatno je nadmašila prvobitno postavljen cilj od 2 milijarde američkih dolara za 2016. te ostvarila čistu CCS EBITDA dobit u iznosu od 2,15 milijardi dolara, što je tek donekle