Sve više Amerikanaca odbacuju kablovsku televiziju

Sve više Amerikanaca odbacuju kablovsku televiziju

Nastavlja se borba američkih kompanija kablovske televizije protiv odliva korisnika, a najveći dobitnici cele situacije su Netflix, Hulu, Sony i druge kompanije.

Procenjuje se da je samo u prethodnom tromesečju kablovske operatere napustilo 812.000 korisnika, navodi se u izveštaju konsalting kompanije SNL Kagan. Broj onih koji su presekli žice odnosi se na predstavnike porodica, tačnije taj broj je u suštini broj američkih domaćinstava koji je otkazao paket kablovske televizije u korist boljeg rešenja.

Međutim, to nije ništa novo za kablovske kompanije. “To je malo ubrzanje i najveći tromesečni gubitak korisnika koji smo videli” rekao je Jan Olgeirson analitičar kompanije SNL Kagan, i dodao “svedoci smo postepenog povećanja broja korisnika koji napuštaju kablovsku televiziju”. Ipak, u poređenju sa istim periodom prošle godine, kablovske kompanije u SAD imaju 1,4 miliona korisnika manje.

Odlazak od kablovske televizije i prebacivanje na online servise na zahtev počeo je još 2010. godine. Od vremena kada je gotovo svako imao kablovsku televiziju, stigli smo do vremena kada se petina domaćinstava odlučuje za drugu opciju.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Lista najboljih poslova na svetu
Next MUP Srbije objavio konkurs za izbor direktora policije

You might also like

Rezidencijalne nekretnine

Za renoviranje stana u vreme kućnog reda, kazna i do 50.000 dinara

Deo odluka o kućnom redu, donetom još 1983. godine, zanemaruje savremeni način života. Mir propisan od 22.00 do 6.00 i od 13.00 do 17.00.

Društvo

Srbija: 1,5 odsto veći porez na automobile

Umesto najavljene promene načina obračuna poreza na upotrebu vozila, koju vlasnici automobila sa velikom kubikažom željno iščekuju, dobili smo poskupljenje i to za oko 1,5%.

Lifestyle

U Srbiji se prosečno obavlja 13 online transakcija godišnje

Aktivni korisnici kartica u Srbiji u proseku godišnje obave 13 plaćanja na internetu, najnovije je, u septembru sprovedeno MasternIndex istraživanje kompanije Mastercard.