Sjedinjene Države: Tempo zapošljavanja usporio u avgustu

Sjedinjene Države: Tempo zapošljavanja usporio u avgustu

Tempo zapošljavanja u Sjedinjenim Državama naglo je usporio, pokazuju danas objavljeni podaci američkog Ministarstva rada.

U avgustu je stvoreno 151.000 radnih mesta, dok su analitičari očekivali 175.000. To je, takođe, znatno manje od julskih 275.000.

Sporiji tempo zapošljavanja u avgustu rezultat je slabijeg zapošljavanja u proizvodnom i u sektoru građevine.

U sektoru proizvodnje, nakon dva uzastopna meseca rasta, broj zaposlenih neto je smanjen za 14 hiljada, a u sektoru građevine za šest hiljada. U sektoru vađenja minerala nastavlja se zatvaranje radnih mesta, s ugašenih daljnjih četiri hiljade.

U državnom je sektoru u avgustu, četvrti mesec, nastavljen rast zapošljavanja, s novootvorenih 25 hiljada radnih mesta, pokazao je izveštaj ministarstva.

Nezaposlenost je ostala nepromenjena, na stabilnih 4,9 odsto. Analitičari su očekivali pad nezaposlenosti na 4,8 odsto.

Analitičari su pre izveštaja ministarstva rada SAD ocenjivali da bi dobri rezultati mogli povećati šansu da Federalne rezerve ovog meseca podignu referentnu kamatnu stopu, ali bi sada moglo da se desi da takav potez Fed odloži za par meseci.

Izvor:Agencije
Previous MMF: Rast BDP-a u Srbiji 2,5 odsto do kraja godine
Next Produktna berza: Blagi pad cene kukuruza, u fokusu tržište suncokreta

You might also like

Berza

Eksplozije na briselskom aerodromu i metrou: Berze u padu, porasla cena zlata

Cene akcija na evropskim berzama su u padu nakon eksplozija na briselskom aerodromu i  stanici  metroa u kojima je više ljudi poginulo i povređeno. Londonski FTSE 100 u minusu je 0,97

Banke i finansije

Italiji preti nova bankarska kriza

Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS), koja se ponosi time što je nastarija banka na svetu, uskoro bi mogla da postane najnoviji problem Evrope, jer njeni “loši” dugovi mogu

Tema dana

Otvoren 53. Međunarodni salon automobila u Beogradu

Međunarodni salon automobila otvoren je večeras na Beogradskom sajmu i trajaće do 2. aprila, a na njemu će biti izložena 34 automobilska brenda iz oko 30 zemalja, među kojima najluksuznije