Fiat Chrysler i Samsung ulaze u strateško partnerstvo

Fiat Chrysler i Samsung ulaze u strateško partnerstvo

Na osnovu izveštaja koji su se pojavili pre mesec dana, očekuje se da Samsung kupi odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobili koje nosi naziv Magneti Marelli.

Veruje se da je Samsung zainteresovan za Magneti Marelli-eve sposobnosti osvetljenja, sistema zabave i telematike.

Ukoliko dođe do dogovora, navodno će biti vredan tri milijarde dolara. Samsung se za sada nije javno izjašnjavao o ovom dogovoru, ali je Fiat Chrysler CEO Sergio Marchionne dao nagoveštaj prema kome on nema ništa protiv da Samsung kupi Magneti Marelli. U intervjuu za Bloomberg, Marchionne je rekao da on vidi Samsung kao potencijalnog strateškog partnera, iako postoji više onih koji su pokazali interesovanje za to odeljenje Fiata.

Samsung je spreman da potroši miilijarde dolara na delove u automobilskoj industriji, a nedavni potezi govore i da razvija tehnologiju za pametne automobile. Samsung čini sve kako bi svoje uporište u automobilskoj industriji napravio što jačim, a veruje se da su pregovori sa Fiatom u poodmakloj fazi.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kladionice i brza hrana cvetaju u Srbiji
Next Azijske berze porasle, slabija očekivanja od rasta kamata u SAD-u

You might also like

Kompanije

Beograd dobija još jedan tržni centar

U Beogradu će biti izgrađen još jedan tržni centar “Ada Mall”, na Čukarici, na približno 32.000 kvadratnih metara za izdavanje.

Prehrambena industrija

Froneri: Najveći proizvođač sladoleda na svetu

Froneri će biti najveća kompanija za proizvodnju sladoleda koju će osnovati Nestle i R&R, britanski lider u kategoriji sladoleda.

Kompanije

Petar Matijević: Toennies zainteresovan da kupi našu industriju

Najveći proizvođač mesa u Evropi, nemački Toennies (Tönnies Lebensmittel GmbH & Co.) zainteresovan je za kupovinu industrije mesa “Matijević”.