Košarkaši Srbije osvojili srebrnu medalju na OI u Riju

Košarkaši Srbije osvojili srebrnu medalju na OI u Riju

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, nakon poraza od selekcije SAD 96:66 (19:15, 33:14, 27:14, 17:23).

Košarkaši su dobro počeli meč, imali vođstvo i bili ravnopravni skoro celu prvu četvrtinu, da bi potom Amerikanci preuzeli kontrolu i došli do ubedljivog trijumfa.

Izabranike Aleksandra Đorđevića pritom nije služio ni šut, a dvocifreni su bili samo Nemanja Nedović sa 14 i Milan Mačvan sa 11 poena, Miloš Teodosić postigao je devet, a Bogdan Bogdanović i Miroslav Raduljica po sedam.

Sa druge strane blistao je Kevin Durent sa 30 poena.

Bronzanu medalju osvojila je Španija, koja je u meču za treće mesto savladala Australiju 89:88.

Medalja košarkaša je osma za olimpijski tim Srbije, što je fenomenalan uspeh, s obzirom na to da je osvojeno dvostruko više odličja nego na prethodnim igrama u Londonu.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Zapaljena pravoslavna crkva u Sarajevu
Next 6 razloga zašto je vaš e-mail ignorisan

You might also like

Društvo

Oko 40.000 građana tužilo NSZ

Do sada je oko 40.000 građana tužilo Nacionalnu službu za zapošljavanje zato što su im isplaćene manje novčane naknade.

Društvo

Najbolje zemlje za pronalaženje posla

Veliki broj građana razmišlja o odlasku iz zemlje u potrazi za poslom, a kada se bira zemlja preseljenja, važno je obratiti pažnju na nekoliko činioca.

Društvo

EU: Odbačena crna lista zemalja za pranje novca

Parlamentarci Evropske unije odbacili su juče “crnu listu” EU od deset rizičnih zemalja sa aspekta lakšeg pranja novca ili finansiranja terorizma, uz obrazloženje da je lista prekratka i da treba da