Sojaprotein: Snažan pad profita u prvih šest meseci

Sojaprotein: Snažan pad profita u prvih šest meseci

Bečejski Sojaprotein objavio je konsolidovani poslovni prihod za prvih šest meseci od 10,3 milijarde dinara što je rast od 41,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, uglavnom zbog značajnog povećanja izvoza (rast od 42 odsto).

Prerađeno je 128.005 tona zrna soje što je povećanje od 33,1 odsto, dok je proizvedeno 120.417 tona proizvoda (rast od 28,8 odsto). U prvih šest meseci nastavljen je trend pomeranja proizvodnje ka visokoprofitabilnim proizvodima.

Uprkos ovome, Soja je zabeležila pad neto profita od 93,4 odsto, kao posledica pada poslovne dobiti i negativnog finasijskog rezultata (minus od 285,5 miliona dinara). Istovremeno, rast troškova veći od rasta prihoda uzrokovao je pad poslovne dobiti za 59,7 odsto na 343,4 miliona dinara. Neto dug kompanije na kraju juna iznosio je 9,8 milijardi dinara.

Izvor: Belex, Wisebroker
Previous Alfa Plam: Rast prihoda i pad dobiti u prvih šest meseci
Next Fantastičan uspeh Beogradskog univerziteta

You might also like

Kompanije

Apple bi od Pokemona mogao da zaradi 3 milijarde dolara

U narednih godinu do dve, elektronski gigant Apple bi mogao da inkasira tri milijarde dolara od ludnice koja vlada za igricom Pokemon Go, jer igrači kupuju novčiće “PokeCoins” u Appleovoj online

Banke i finansije

Na prodaju poslovni prostori Privredne banke Beograd

Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik Privredne banke Beograd, oglasila je prodaju nepokretnosti, javnim prikupljanjem ponuda.

Kompanije

Austrijski “Cumtobel” premešta ćerku kompaniju “Tridonik” u Srbiju

Austrijski proizvođač svetlosnog materijala “Cumtobel” premešta proizvodnju svoje ćerke kompanije “Tridonik” u Srbiju.