Medalja u grčko-rimskom stilu

Medalja u grčko-rimskom stilu

Srpski rvač Davor Štefanek plasirao se u finale Olimpijskog turnira u Riju i tako omogućio osvajanje prve medalje za svoju zemlju.

Davor Štefanek takmiči se u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

Pobedom nad Gruzijcem Šmagijem Bolkvadzeom sa 7:0, Štefanek se plasirao u finale gde će se boriti u utorak veče od 22.30 sa Migranom Artujanjanom iz Jermenije.

On je na taj način obezbedio najmanje srebrnu medalju, prvu za Srbiju na ovim Igrama, odnosno prvu u rvanju posle 32 godine.

Štefanek je odradio sjajan meč kad je to bilo najvažnije, strpljivo je sačekao priliku i “tuširao” protivnika posle samo 86 sekundi borbe.

Prethodno, Štefanek je u četvrtfinalu savladao svetskog šampiona Nemca Franka Šteblera 6:2, dok je na startu bio ubedljiv protiv Japanca Tomohira Inouea 9:0.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Beogradska berza: Objava rezultata nije probudila investitore
Next Evropske berze u negativnoj teritoriji, nafta blizu 50 dolara, evro i zlato poskupeli

You might also like

Štednja

Građani Srbije u martu na štednim računim računima imali 1.138 milijardi dinara

Građani Srbije su na kraju marta 2017. godine ukupno imali na štednim računima u bankama 1.138 milijardi dinara.

Politika

Mustafa: Nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je “sve što se događalo danas” u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.

Društvo

Srpska IT zajednica dobija deset miliona dinara za podršku

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je na konkursu  za održavanje različitih programa i obuka u oblasti informacionih tehnologija podržano osam projekata u