Energoprojekt: Pad prihoda, dobit na istom nivou

Energoprojekt: Pad prihoda, dobit na istom nivou

Najveći domaći građevinar Energoprojekt holding ostvario je u prvoj polovini godine konsolidovani neto profit od 373,9 miliona dinara što je gotovo identičan iznos kao i godinu dana ranije (pad od jedan odsto).

Ovome je uglavnom doprineo nešto niži iznos poreza, veći ostali rezultat i postojanje finansijskog dobitka. Konsolidovani prihod je zabeležio pad od 9,8 odsto na 14,6 milijardi dinara, što je za 9,8 odsto niže nego lani, dok je poslovna dobit je smanjena za 47,9 odsto na nepunih 305 miliona dinara uglavnom zbog povećanih nematerijalnih rashoda.

Na kraju juna, kompanija ima preostalih a nerealizovanih projekata u vrednosti od 490 miliona evra. U prvom polugođu ugovoreno je ukupno 165 miliona evra novih poslova dok je plan za celu godinu ugovaranje vredno 309 miliona evra.

Izvor: Belex, Wisebroker
Previous Đurić: Bez dogovora delegаcija Beogrаdа i Prištine o telekomunikacijama
Next Metalac: Snažan rast poslovanja, najbolji rezultat ostvarilo Posuđe

You might also like

Kompanije

Tržišna vrednost Microsofta dostigla 500 milijardi dolara

Nakon što je Microsoft objavio nove finansijske rezultate za drugo tromesečje fiskalne 2017. godine, tržišna vrednost kompanije je dostigla 500 milijardi dolara.

Preduzetništvo

Mostar: Na Međunarodnom sajmu privrede učestvovaće 50 firmi iz Srbije

Privredna komora Srbije najavila je da će na Međunarodnom sajmu privrede koji počinje u Mostaru učestvovati 50 kompanija iz Srbije iz različitih sektora.

Saobraćaj

Let do Dortmunda sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki”

Niskobudžetne aviokompanija Wizz Air uvodi peti redovni let sa niškog aerodroma “Konstantnin Veliki”, do nemačkog Dortmunda.