Beogradska berza: Objava rezultata nije probudila investitore

Beogradska berza: Objava rezultata nije probudila investitore

Izuzetno skroman trgovački dan je za nama, uprkos juče objavljenim brojnim korporativnim objavama za prvih šest meseci.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 5,7 miliona RSD (46 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 već treći dan zaredom u padu, registrovavši danas minus od 1,6% na 621,1 poen.

Najprometniji akcija bio je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) sa realizacijom od 1,1 milion RSD, uz blagi pad cene od 0,4% na 1.045 RSD. Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), zabeležio je pad cene od 5,4% na 10.600 RSD uz ostvareni promet od 1,1 milion RSD. Pre današnje korekcije cene, akcije Tehnogasa u proteklih mesec dana ojačale su skoro 32%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) nastavila je kontinuirani pad vrednosti, okončavši danas trgovanje u minusu 1,2% na 571 RSD, uz promet od 0,8 miliona RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) blago se spustio na 1.242 RSD uz trgovanje vredno 0,8 miliona RSD, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) ostala skoro nepromenjena na nivou 2.850 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD. Akcije Sojaproteina (SJPT) oslabile su 1,3% na 690 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD. Kompanija je objavila konsolidovani poslovni prihod za prvih šest meseci od 10,3 milijarde RSD, što je rast od 41,4% u odnosu na isti period prošle godine, dok je neto profit oslabio čak 93,4% na 52 miliona RSD, kao posledica pada poslovne dobiti i negativnog finansijskog rezultata.

Veliki pad cene beleže akcije Komercijalne banke (KMBN) od 5,5% na 1.400 RSD uz minornu realizaciju, nakon što je juče kompanija objavila iznenađujući gubitak za prvih šest meseci. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) takođe je u padu, oslabivši 1,4% na 1.400 RSD uz ostvareni promet od 0,1 milion RSD. Ova kompanija je u prvih šest meseci ove godine ostvarila konsolidovani neto profit od 333,7 miliona RSD, što je rast od 33,9% u odnosu na isti period prošle godine, dok je prihod porastao 19,2% na 3,9 milijardi RSD.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Produžen rok za ispravku tehničke dokumentacije za Galeniku
Next Medalja u grčko-rimskom stilu

You might also like

Svetske berze

Wall Street: Dow Jones pao, S&P 500 porastao

Na Wall Streetu je u opreznom trgovanju Dow Jones indeks oslabio četvrti dan zaredom, dok je S&P 500 ojačao, zahvaljujući rastu cena akcija tehnoloških i medijskih kompanija.

Svetske berze

Raste popularnost evra, najveće banke u svetu povećale prognoze za evropsku valutu

Deset najvećih svetskih banaka je povuklo svoje prognoze o padu evra na paritet sa dolarom ili niže, pokazalo je najnovije istraživanje Reutersa.

Svetske berze

Wall Street: Novi rekord Dow Jonesa, Nasdaq oštro pao

Na Wall Streetu je u sredu Dow Jones dostigao nov najviši nivo u istoriji, dok je Nasdaq indeks oštro pao jer se ulagači preusmeravaju iz tehnološkog u bankarski i druge sektore koji