Svet: Rekordan broj dolarskih milijardera

Svet: Rekordan broj dolarskih milijardera

U svetu trenutno živi 2.473 dolarskih milijardera, koji kontrolišu više od 7,7 triliona dolara.

Najviše svetskih milijardera dolazi iz Evrope. Oni čine trećinu ukupne liste (33 procenta), zatim slede Azijci koji čine 26 procenata, te američki milijarderi koji čine 25. Ostatak milijardera živi na drugim kontinentima.

Polovina ukupnih milijardera je svoje ogromno bogatstvo zaradila kroz profitabilne poslovne transakcije, dok su ostali stekli bogatstvo kroz nasledstvo kombinovano s privatnim biznisima koje su vodili, ili, kako je rečeno “iz nepoznatih izvora”.

Prošle godine, svi milijarderi sveta kontrolisali su ukupno 3,9 procenta celokupnog svetskog bogatstva, što je nešto manje u odnosu na prethodne godine, ali 7,7 triliona dolara je više nego kombinovani bruto nacionalni dohodak Nemačke i Japana, koje su trenutno treća i četvrta najbogatija zemlja država na svetu.

Izvor: GdeInvestirati/N1
Previous Niz eksplozija na Tajlandu, meta turistički centri
Next Irak: Pripreme za Mosul, hiljade ljudi beži iz grada

You might also like

Društvo

Ministarstvo privrede: Za lokalne puteve, škole i vrtiće 413 miliona dinara

Ministarstvo privrede donelo je odluku da sa 413 miliona dinara podrži izvođenja radova na 32 projekata od značaja za lokalni i regionalni razvoj i standard građana u gradovima i opštinama

Društvo

Stiglo više od 600 prijava za rad na crno

Ministar rada i zapošljavanja Zoran Đorđević izjavio je da je od subote, kada je otvorena posebna telefonska linija, stiglo više od 600 prijava za rad na crno. 

Zdravlje

Greenpeace Holandije objavio tajne dokumente o TTIP

Tajni dokumenti iz sporazuma o Transatlantskom trgovinskom i investicionom sporazumu (TTIP) potvrđuju velike rizike za ekologiju, objavio je danas Greenpeace iz Holandije.