Srbija: Deflacija u julu 0,1 odsto

Srbija: Deflacija u julu 0,1 odsto

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su potrošačke cene u Srbiji, kojima se meri inflacija, u julu ove godine smanjene za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, a za 1,2 odsto su veće nego u istom mesecu prošle godine.

U odnosu decembar 2015. godine inflacija je u julu iznosila 0,8 odsto.

U julu su pojeftinili hrana i bezalkoholna pića (1,8 odsto), komunikacije i odeća i obuća (za po 0,5 odsto), usluge restorana i hotela (0,2 odsto) i stanovanje, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,1 odsto).

Povećane su cene rekreacije i kulture (4,3 odsto), alkoholnih pića i duvana (3,1 odsto), zdravstva (0,4 odsto), nameštaja, pokućstva i tekućeg održavanja stana (0,3 odsto), transporta (0,2 odsto) i obrazovanja (0,1 odsto).

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Irak: Pripreme za Mosul, hiljade ljudi beži iz grada
Next Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske

You might also like

Makroekonomija

Američke Federalne rezerve zadržale postojeće kamate

Američka centralna banka (Fed) zadržala je kamatne stope na postojećem nivou na svojoj prvoj sednici otkako je predsednik Donald Tramp preuzeo dužnost.

Makroekonomija

Saxo bank : Dobrodošli u 2017. godinu i „Trampmaniju“

Pravac kretanja američkog dolara je ključno pitanje za 2017. godinu zbog toga što će valuta koja je skočila za 20% tokom prethodne godine izazvati reakciju, a od dolazeće Trampove administracije

Makroekonomija

Srbija: Javni dug veći 11,7 milijardi dinara

Na današnjoj aukciji Uprava za javni dug prodala je 78,1 odsto ponuđenih pedesettronedeljnih državnih zapisa ukupne vrednosti 11,7 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.