Severna Koreja prodala Kinezima ribolovna prava

Severna Koreja prodala Kinezima ribolovna prava

Severna Koreja je prodala Kini ribolovna prava u svojim vodama Istočnokineskog mora, prenosi agencija Yonhap, pozivajući se na izvore bliske južnokorejskim vlastima.

“Pjongjang je “zavrnuo rukave” kako bi zaradio devize prodajom prodajom ribolovnih prava Kini. Naše analize pokazuju da su prodata prava za područje iznad severne granične linije (pomorska granica između Severna i Južne Koreje)”, kaže izvor lista, i dodaje da je od ranije poznato da je Severna Koreja već prodala ribolovna prava u svojim vodama u Žutom moru, ali ovo je prvi put da komunistička država prodaje dozvole za ribolov u Istočnom moru.

Seul je izračunao da Severna Koreja godišnje zarađuje 82 milijarde vona (oko 75 miliona dolara) od prodaje dozvola za ribolov svom najvećem savezniku.

List ističe da je nedavno primećeno između 900 i 1.000 kineskih ribarskih brodova u blizini sporne pomorske linije razdvajanja (Northern Limit Line -NLL), što potvrđuje navode da je Kina kupila ribolovna područja od Severne Koreje.

Procenjuje se da oko 2.500 kineskih ribarskih brodova lovi u vodama Istočnokineskog i Žutog mora, navodi agencija Yonhap.

Izvor:Agencije
Previous Pozajmica nije isplativa za mala primanja
Next SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara

You might also like

Trgovina

Vučić na otvaranju logističkog centra Lidl Srbija

Logistički centar kompanije Lidl Srbija biće otvoren danas u Novoj Pazovi, a posao će u njemu dobiti oko 180 ljudi.

Trgovina

Povećan obim srpskog izvoza u Rusiju

Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin sa predstavicima najvećih ruskih kompanija u Srbiji konstatovali su da je obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine značajno povećan

Trgovina

Agrokor prodaje Merkator zbog prezaduženosti?

Agrokor prodaje trgovački lanac Merkator, koji je u njegovom vlasništvu od 2014., a u pitanju je projekat monetizacije, piše slovenački siol.net.