Dinar u fazi mirovanja, u sredu  123,29 dinara za evro

Dinar u fazi mirovanja, u sredu 123,29 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na danas i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 123,2915 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru jači za 0,2 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 2,5 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,4 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Indikativni kurs dinara prema dolaru ojačao je 0,2 odsto i iznosi 111,0134 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou jači za 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 1,3 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru ojačao 0,2 odsto.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 860 miliona evra i kupila 405 miliona.

Gdeinvestirati.com
Previous Ekspoze Aleksandra Vučića u skupštini Srbije
Next Fast food industrija u padu usled krize

You might also like

Svetske berze

Iranski rijal na novim najnižim nivoima prema dolaru, uprkos ukidanju sankcija

Uprkos ukidanju sankcija, iranska valuta je nastavila slabiti prema dolaru, izgubivši skoro 20 odsto vrednosti od juna meseca.

Svetske berze

Wall Street: Berza pala, Washington uveo carine

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale nakon što je Washington uveo carine na uvoz metala iz Kanade, Meksika i Evropske unije, što je izazvalo protivmere nekih od tih zemalja

Berza

Evropske berze u minusu, cene nafte u padu, evro stabilan prema dolaru

Jutros objavljeni trgovinski podaci iz Kine i pad cena nafte pokvarili su raspoloženje na evropskim tržištima kapitala potaknuvši tražnju za bezbednijim investicijama poput japanskog jena.