Beograd strancima jedan od najjeftinijih gradova za život na svetu

Beograd strancima jedan od najjeftinijih gradova za život na svetu

Beograd se nalazi na gotovo samom začelju liste gradova najskupljih za život kada su stranci u pitanju, objavila je svoje istraživanje konsultantska kuća Mercer.

Beograd je od 209 zemalja obuhvaćenih istraživanjem, na 193.mestu, a jedina dva grada u regionu u kojima je život za strance jeftiniji u odnosu na glavni grad Srbije su Sarajevo i Skoplje.

Ovo istraživanje namenjeno je organizacijama i kompanijama koje žele da pošalju svoje zaposlene u druge zemlje na privremeni rad i nudi ekonomsku sliku zemlje u koju odlaze. Predmet istraživanja je preko 200 namirnica i usluga, od, kako kažu u Merseru, rentiranja stana, pa do cene šolje kafe. Istraživanje sprovedeno tokom marta ove godine.

Najjeftiniji grad za život za strance je Vindhoek u Namibiji, dok su najskuplji Hong Kong, Luanda i Cirih.

Izvor: Agencije
Previous Sve više ljudi u Srbiji se zadužuju u dinarima
Next Sirija: Žestoke borbe oko Alepa, opozicione snage pokušavaju slomiti opsadu grada

You might also like

Lifestyle

Ukrajina zabranila ulazak u zemlju ruskoj predstavnici na Evroviziji

Ukrajinska služba bezbednosti danas je ruskoj predstavnici na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije Juliji Samojlovoj zabranila ulazak u Ukrajinu, koja će u maju biti domaćin te manifestacije.

Najvažnije vesti

Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju

Proizvođač praškastih i tečnih deterdženata Beohemija-Inhem iz Zrenjanina, najpoznatija po brendovima “Duel” i “Spin”, ušao je u stečaj.

Kompanije

Otvorene ponude za Galeniku, izveštaj o dokumentaciji 2. avgusta

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da su danas otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike i da su prijave tri ponuđača dostavljene blagovremeno u skladu sa propisanim uslovima.