Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina je zabranila rad 243 ruske kompanije na svojoj teritoriji zbog njihove saradnje sa preduzećima na teritoriji Donbasa koji nije pod kontrolom Kijeva, saopštila je u petak pres služba Ukrajinske službe bezbednosti.

“Prema materijalima Ukrajinske službe bezbednosti, obustavljene su ekonomske aktivnosti 243 ruske kompanije”, navodi se u saopštenju pres službe, a prenosi ruska agencija Tas s.

Ruske kompanije koje sarađuju sa Ukrajinom u skladu sa zakonom nisu predmet ekonomskih sankcija koje je uveo ukrajinski predsednik Petro Porošenko, dodaje se u saopštenju.

“Zvanični Kijev veruje da će ukrajinski proizvođači moći da potpuno nadomeste uvoz od ruskih kompanija koje su dobile zabranu”, navodi se u saopštenju.

Dekretom ukrajinskog predsednika iz septembra 2015. godine uvedene su specijalne ekonomske i restriktivne mere protiv 388 pojedinaca, među kojima su ruski državljani, političari, direktori, novinari i stanovnici Donbasa, ali i sankcije protiv 105 pravnih lica, prenosi ruska agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Rast američke privrede u drugom kvartalu slabiji od očekivanog
Next Priština: Više od 40 osoba povređeno u stampedu posle pucnjave

You might also like

Kompanije

Albanci vraćaju pošiljku živinskog mesa u Brazil zbog salmonele

Albanska agencija za kontrolu hrane saopštila je da će pošiljka živinskog mesa iz Brazila biti vraćena nakon što su testovi otkrili visok nivo salmonele.

Kompanije

Nakon hakerskih pljački banaka SWIFT ima novi sigurnosni plan

U februaru su lopovi neovlašćeno upali u sastav preko kojeg banke razmenjuju upute vezane za transakcije u Bangladeškoj centralnoj banci i poslali poruke njujorškom ogranku američke centralne banke Fed i tako

Telekomunikacije

Fox prihvatio 71 milijardu dolara vrednu ponudu Disneya

Dioničari kompanije “21st Century Fox” prihvatili su danas ponudu Walta Disneya vrednu 71 milijardu dolara za preuzimanje Fox-ovog zabavnog programa.