Srbija: Građani u junu trošili 6,3 odsto više

Srbija: Građani u junu trošili 6,3 odsto više

U Srbiji je promet robe u trgovini na malo u junu bio 6,3 odsto veći u tekućim, a 8,4 odsto veći u stalnim cenama, u odnosu na jun prošle godine, govore preliminarni podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U poređenju sa prethodnim mesecom, promet robe je bio veći u tekućim cenama za 1,7 odsto, a u stalnim cenama za 1,5 odsto.

Promet robe u trgovini na malo je u periodu januar – jun 2016. bio veći u tekućim cenema za 7,3 odsto, a u stalnim za 8,6 odsto u odnosu na isti period 2015. godine.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Sprema se izmena propisa o oporezivanju vozila
Next Veliki skok prihoda i profita kompanije Alphabet

You might also like

Makroekonomija

Oscar Benedikt: Evropska unija je najveći investitor u Srbiji

Sa udelom od 82 odsto neto stranih investicija, “glavni investitor” u Srbiji je Evropska unija, izjavio je zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oscar Benedikt.

Makroekonomija

Britanija: Pad potrošnje nakon 4 godine

Potrošnja stanovništva u Velikoj Brtianiji pala je u maju za 0,8 odsto, prvi put od septembra 2013. godine, prema podacima kompanija IHS Markit i Visa.  

Makroekonomija

Marko Čadež: Velika mogućnost privredne saradnje Srbije i Kanade

Investitori Kanade najviše su zainteresovani za sektore rudarstva, energetike i poljoprivrede u Srbiji, dok su najveći izvozni aduti naše zemlje za to tržište poljoprivredni i IT proizvodi i usluge, izjavio je predsednik