Minhen: Napadač 18-godišnji Nemac iranskog porekla

Minhen: Napadač 18-godišnji Nemac iranskog porekla

Osamnaestogodišnji Nemac iranskog porekla ubio je devet i ranio 21 osobu u napadu u tržnom centru u Minhenu, nakon čega je izvršio samoubistvo, saopštio je u ranim jutarnjim časovima u subotu, šef minhenske policije Hubertus Andra.

Policija je saopštila da osumnjičeni Iranac imao dvojno, nemačko i iransko državljanstvo. Andra nije želeo da otkrije identitet napadača.

Iako su prve informacije govorile o više napadača, kasnije je potvrđeno da je osumnjičeni, čije je beživotno telo nađeno u blizini tržnog centra u petak kasno uveče, jedini napadač.

“Pronašli smo muškarca, koji je po sadašnjim informacijama i svedočenjima, te snimcima CCTV kamera osumnjičen za napad”, kazao je Andra.

Do sada nije bio poznat policiji i bezbednosnim organima. Nema indikacija da je bio deo terorističke organizacije, ali to je predmet istrage. Nejasni su motivi napadača i za sada nema informacija da je imao pomagače.

Prema rečima šefa minhenske policije, osumnjičeni je počeo da puca u Mekdonaldsovom restoranu koji se nalazi u neposrednoj blizini tržnog centra, a potom je prešao u centar i nastavio s pucanjem i tu je došlo do žrtava. Potom je osumnjičeni pokušao da pobegne, i policija je pucala na njega.

On je uspeo da umakne policiji, da bi potom njegovo beživotno telo bilo nađeno u blizini tržnog centra. U poteri je učestvovalo oko 2.300 policajaca, zajedno sa specijalnim snagama savezne policije.

Prema prvim rezultatima, osumnjičeni je nosio pištolj. Nema indicija da je nosio ikakvo oružje s dugom cevi. Nosio je sa sobom nekoliko magacina s mecima.

Upitan o izveštajima da je napadač uzvikivao “ja sam Nemac” dok je pucao, Andra je kazao da policija nije u stanju da potvrdi te navode, ali ni da ih odbaci i apelovao na građane da policiji dostave video snimke za analizu.

Javni prevoz u Minhenu je bio suspendovan zbog stalnih dojava o pucnjavi u centru grada, ali se vraća na uobičajen režim od subote u četiri ujutro. Policija smatra da je prošla neposredna opasnost po građane.

Izvor:N1
Previous Cena paradajza naglo porasla
Next Irak: Civili masovno napuštaju Mosul pred predstojeću ofanzivu

You might also like

Društvo

Danas je Svetski dan zaštite potrošača

Danas je Svetski dan zaštite potrošača koji je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija i obeležava se od 1983. godine. 

Najvažnije vesti

Vučić najavio izmenu Krivičnog zakonika i povećane minimalne i maksimalne kazne

Srbija će u cilju borbe protiv nasilja promeniti krivični zakon, što znači da će uvesti nova krivična dela, i povećati minimimalne i maksimalne kazne, najavio je predsednik vlade Aleksandar Vučić.

Društvo

Lek ili droga: Povećana proizvodnja i šverc narkotika u Evropi

Evropa se suočava s ogromnim prilivom novih sintetičkih droga, zbog čega su evropske zemlje primorane da pooštre zakone u pokušaju da se obustavi proizvodnja i šverc tih narkotika, saopštila je