Dačić kandidat koalicije SPS-JS na predstojećim predsedničkim izborima

Dačić kandidat koalicije SPS-JS na predstojećim predsedničkim izborima

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je danas u Leskovcu da predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić bude kandidat te koalicije na predstojećim predsedničkim izborima 2017. godine.

Marković je na sednici Glavnog odbora SPS-a, održanoj povodom 26. godišnjice od formiranja te stranke, zatražio od članova odbora da glasaju za njegov predlog.

“Ovo što ću ja danas reći, siguran sam da će dati rezultat. Jedinstvena Srbija će predložiti, a i vama predlažem, da naš kandidat za sledeće predsedničke izbore bude Ivica Dačić”, kazao je Marković na skupu u leskovačkom Narodnom pozorištu.

On je dodao da je Glavni odbor jednoglasno prihvatio predlog da Dačić bude kandidat za predsednika Srbije na šta je lider socijalista odgovorio:”To ćemo da vidimo”.

Govoreći o najvećim dostignućima SPS-a u prethodnih 26 godina, Dačić je istakao Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244 ali i ponovio da se opravdanost bombardovanja Srbije 1999. godine treba ispitati.

“Novi ministar spoljnih poslova Engleske Boris Džonson je u svim aktivnostima u Srbiji učestvovao 1999. godine sa srpskim narodom na mostovima, jer je bio protiv bombardovanja Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije”, kazao je Dačić dodavši da će “kad-tad, neko odgovorati za bombardovanje”.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Srbije, kazao je da Srbija “ima neslaganja sa Turskom”, ali je i osudio pokušaj puča u toj zemlji, poredeći ga sa 5. oktobrom 1999. godine u Srbiji.

“Dobro znate šta naša partija misli o tim pučevima, o nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom, a siguran sam da taj puč ima dosta primesa sa strane i možda mu samo fale neka orudja i neke slike, ili ono što se kod nas dešavalo, pesnica, Otpor, pištaljke. Sada je potpuno jasno da je obaranje ruskog aviona izveo pilot koji je pripadao pučistima, a danas kada je Turska obnovila veze sa Rusijom, to očigledno nekome nije odgovaralo”, ocenio je Dačić.

Glavni odbor socijalista odlučio je danas da Slavica Đukić Dejanović zameni Aleksandra Antića na funkciji zamenika predsednika stranke.

Izvor:Beta
Previous NSZ: Znatno više zahteva za programe samozapošljavanja nego prošle godine
Next Saveti za početnike u biznisu

You might also like

Tema dana

Vučić dao rok Srbima sa Kosova i Metohije da do 31. decembra povuku sve štetne odluke

Premijer Aleksandar Vučić je predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije dao rok da do 31. decembra povuku sve štetne odluke ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika

Društvo

Ambasada SAD odbila zahtev za diplomatsku vizu Miloradu Dodiku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za RTRS da mu je američka ambasada u BiH odbila zahtev za diplomatsku vizu za odlazak na inauguraciju novog američkog predsednika Donalda Trampa,

Politika

Protesti u Londonu: Građani optužuju Blera za rat u Iraku i zahtevaju da bude kažnjen

Desetine ljudi protestovalo je u sredu u Londonu, u blizini Centra “Elizabeta Druga”, zahtevajući da bivši premijer Velike Britanije Toni Bler bude kažnjen za rat u Iraku.