Pojačana kontrola fiskalnih kasa, turistička mesta pod povećalom

Pojačana kontrola fiskalnih kasa, turistička mesta pod povećalom

Poreski inspektori zatvorili su privremeno, zbog neizdavanja fiskalnih računa, sedam od deset kontrolisanih ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, dok je taj procenat u drugim delovima zemlje i veći, saopšteno je iz Poreske uprave Srbije.

Kako se navodi, u Niškoj i Sijarinskoj banji zatvoreno je pet od šest kontrolisanih objekata, koji privremeno neće raditi zbog neizdavanja fiskalnih računa ili neprijavljivanja radnika.

Protiv vlasnika tih objekata biće pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti, dodaje se.

Poreska uprava navela je da je pojačala od početka letnje sezone vikend kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, pogotovo u turističkim mestima.
Poreski inspektori proveravaće i tokom ovog vikenda poštuju li ugostitelji i drugi obveznici poreske propise.

U vikend akcijama od početka 2016. godine Poreska uprava je kontrolisala ukupno 335 ugostiteljskih objekata širom Srbije. Pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, proveravani su i stanje na zalihama kao i radnopravni status angažovanih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 209 lokala.

Izvor:Beta
Previous Samit NATO u Varšavi: Dogovoreno razmeštanje trupa na Baltiku i u Poljskoj
Next Evropska komisija pokrenula istragu protiv Srbije zbog čelika

You might also like

Društvo

Francuska: Napadač iz Nice od ranije poznat policiji, nije povezivan s terorizmom

Napadač iz Nice, koji je usmrtio više od 80 ljudi uletevši kamionom u masu tokom proslave Dana Bastilje, poznat je od ranije policiji, ali se nije povezivao sa terorizmom.

Društvo

Dupliran broj korisnika internet bankarstva u Srbiji

Svetski ekonomski rast će ove godine po deveti put zaredom biti 3,5 procenata ili viši, što se nije dogodilo još od šezdesetih godina prošlog veka, pokazuje analiza Unicredit grupe, pripremljena

Društvo

Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Prema saopštenju Udruženja nemačkih pivara, Nemci piju sve manje piva ali broj pivara, zahvaljujući trendu craft piva, raste, prenose nemački mediji.