Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije

Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije

Francuska Vlada je obećala da će poreski režim, za radnike iz inostranstva, biti najpovoljniji u Evropi, u nastojanju da privuče banke iz Londona posle Brexita.

“Želimo da izgradimo finansijsku prestonicu budućnosti. Jednom rečju, sada je trenutak da dođu u Francusku”, izjavio je danas francuski premijer Manuel Valls na godišnjoj konferenciji Europlace, francuske lobističke grupe za finansijski sektor, prenosi agencija Reuters.

“Danas dajemo rešenja kompanijama koje postavljaju pitanja i očekujemo odgovore kako bismo se pripremili za budućnost”, kazao je Valls, što je naišlo na velikodušni aplauz publike koju čine bankari.

Već povoljan poreski režim Francuske za strane radnike i francuske državljane koji se vraćaju iz inostranstva će, kako je rekao, u budućnosti važiti za prvih osam godina njihovog boravka u Francuskoj, umesto aktuelnih pet. Vlada u Parizu će, kako je dodao, takođe ustanoviti jedan administrativni centar za strane kompanije koje žele da uđu na tržište Francuske.

Predsednica pariskog regiona Valerie Pecresse je izjavila da Pariz nije u ratu sa Londonom, već da postoji konkurencija.

“Mi želimo da Pariz bude finansijski centar Evrope”, rekla je Pecresse.

Francuski finansijski sektor se u više navrata žalio na oprečan stav vlade prema finansijskoj industriji, koja je suočena sa visokim porezima, ali i ponekim neprijateljskim izjavama političara.

Zvanični Pariz je, međutim, video priliku u proslomesečnom ishodu britanskog referenduma, nakon čega je dovedena u pitanje pozicija Londona kao centra evropskog bankarskog poslovanja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Samsung u Evropi, Latinskoj Americi i Kini otpustio hiljade radnika
Next Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine

You might also like

Makroekonomija

Ruka spasa za Grčku: Rok za vraćanje duga produžen za 10 godina

Kreditori iz evrozone postigli su važan dogovor o ublažavanju uslova otplate dela ogromnog duga Grčke.

Makroekonomija

Milojko Arsić: Vlada da nastavi sa fiskalnom konsolidacijom

Komentarišući rezultate parlamentarnih izbora, ekonomista Milojko Arsić ocenio je da je Vlada Srbije dobila podršku da nastavi sprovođenje reformi, ali i da ih pokrene u oblastima gde do sada nije

Makroekonomija

Bugarska među najmanje zaduženim državama u Evropi

Bugarska je jedna od najmanje zaduženih država u Evropi, uprkos tome što je spoljni dug prošle godine uvećan za 1,5 milijardi evra.