Appleovi iMac računari uskoro dobijaju konkurenciju iz Microsofta

Appleovi iMac računari uskoro dobijaju konkurenciju iz Microsofta

Glasine kažu da Microsoft radi na Surface all-in-one računaru kojim će na tržištu konkurisati Appleovim iMacovima.

Nakon hibridnog uređaja Surface Pro, Microsoft je prošle godine iznenadio korisnike predstavljanjem prvog prenosnog računara Surface Book. Mnogi tehnološki novinari proglasili su ovaj uređaj jednim od najboljih laptopova na svetu.

Nakon predstavljanja ovog prenosnog računara, dugo su kružile glasine o Surface telefonu na kojem Microsoftovi inženjeri navodno rade već nekoliko godina. Međutim, s obzirom na stanje na tržištu i (ne)popularnost mobilnih Windows telefona, pitanje je da li će ova kompanija zaista predstaviti ovaj smartfon.

Umesto pametnog telefona, čini se da bi Microsoft uskoro mogao da najavi desktop računar. Glasine kažu da je u pripremi Surface AIO (AIO – računar čije se komponente ne nalaze u posebnom kućištu, već su smeštene uz monitor) s kojim će na tržištu konkurisati Appleovim iMacovima.

foto: crowdpac.com

foto: crowdpac.com

Iako neke informacije govore da Microsoft planira da predstavi ovaj računar tokom trećeg kvartala, čini se da će ipak sačekati dostupnost nove generacije Intelovih procesora (Kaby Lake) koje bi trebalo da bude ugrađen u Surface AIO, ali i u novu generaciju Surface Booka.

Specifikacije ovog računara, poput veličine ekrana (iMac ima 21,5 i 27-inčne ekrane, tako da i od Microsofta mogu da se očekuju modeli s 27-inčnim ekranima), procesora, grafike i slično još nisu poznate, ali je na osnovu primera Surface Booka koji dolazi sa jakim hardverom (i velikom cenom), moguće pretpostaviti da će Microsoftov prvi desktop računar biti hardverski moćan uređaj s cenom koja neće biti za svačiji džep.

Zvaničnih informacija iz ove kompanije, naravno, nema, pa korisnicima preostaje jedino da se nadaju da su ove glasine istinite i da će do kraja godine Microsoft zaista predstaviti Surface all-in-one računar.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Parizu
Next Informatičari iz Srbije doneli tri medalje sa Balkanske olimpijade

You might also like

Saobraćaj

Raspisan konkurs za izradu murala sa likom Nikole Tesle na beogradskom aerodromu

Aerodrom Nikola Tesla raspisao je konkurs za oslikavanje murala sa likom naučnika Nikole Tesle, koji će se nalaziti u zgradi aerodroma u Beogradu.

Kompanije

Tesco najavio isplatu prve dividende od 2014. godine

Najveći britanski maloprodajni lanac Tesco objavio je da će isplatiti dividendu prvi put nakon 2014-2015. kada se suočio sa velikom krizom usled računovodstvenog skandala.

Kompanije

Škoda do rekordne prodaje uz pomoć SUV modela

U prvoj polovini 2018. češki proizvođač prodao je širom sveta preko 650.000 automobila, uz rast od 11,6% na godišnjem nivou.