Kostićev Sunoko potpisao predugovor sa austrijskom kompanijom Agrana

Kostićev Sunoko potpisao predugovor sa austrijskom kompanijom Agrana

MK Group ulazi u strateško partnerstvo sa austrijskim proizvođačem šećera, skroba i voća, kompanijom Agrana.

Kompanija MK Group je danas potpisala predugovor o strateškom partnerstvu sa Agranom AG iz Austrije. Kompanija Agrana je regionalni lider u proizvodnji šećera, a poseduje 50% udela najvećeg proizvođača šećera u Evropi, nemačkog Südzuckera AG.

Za sada nije poznata veličina udela, niti vrednost ugovora.

Transakcija zvana “strateško partnerstvo” mora da ispuni brojne uslove, između ostalog, due diligence, pristanak Glavnog odbora Agrane, antimonopolske dozvole, navodi se u saopštenju na sajtu Agrane.

Agrana sa šećerom osim u Austriji, posluje u Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj. Tvrde da su vodeći prodavac šećera i isoglukoze u centralnoj i ističnoj Evropi. Pod brendom Wiener Zucker šećerom snabdeva industrijske i krajnje potrošače.

Budućnost sa najvećima

MK Group podseća da će se tržište šećera u Evropskoj uniji znatno izmeniti otklanjanjem kvota, počev od 30 septembra 2017. Ove izmene će pružiti šanse samo najproduktivnijim evropskim proizvođačima.

Foto: wsj.net

Foto: wsj.net

“Zato Sunoko, kao deo MK Groupe, svoju budućnost vidi sa najvećim proizvođačem u Evropi”, navodi se u elektronskom saopštenju MK Groupe.

Od ovog partnerstva će imati koristi proizvođači šećerne repe u Srbiji, jer će biti doneto najnovije znanje koje će omogućiti podizanje prinosa naših proizvodjača, kao i omogućiti održivost i izvesnu budućnost srpskim proizvodjačima šečerne repe. Sem toga, Sunoko će u srpskim fabrikama šećera povećati proizvodnju i izvoz.

Sunoko je vodeći proizvodjač šećera u jugositočnoj Evropi sa šećeranama u Vrbasu, Pećincima i Kovačici. Godišnja proizvodnja je oko 300.000 tona.

Izvor: GdeInvestirati, Agencije
Previous Turska vlada blokirala društvene medije posle napada na aerodromu
Next Pinterest želi da vam proda stvari koje uslikate na ulici

You might also like

Najvažnije vesti

Rok za uplatu četvrte rate poreza na imovinu 14. novembar

Rok za uplatu obaveze za četvrti kvartal poreza na imovinu za 2017. godinu za fizička lica, preduzetnike i pravna lica je 14. novembar, saopšteno je iz Sekretarijata za javne prihode.

Najvažnije vesti

Bitcoin premašio 900 dolara

Od početka prošle nedelje digitalna valuta je ojačala 17,7 odsto i trenutno se trguje za 905,43 dolara.

Kompanije

Od 1. jula veće akcize na duvan

Akcize na duvan od 1. jula porašće za još 1,5 dinar po pakli, što je drugo povećanje u ovoj godini prema akciznom kalendaru Ministarstva finansija.